123video in beroep in zaak tegen Kim Holland


AMSTERDAM, 20101130 -- 123video heeft zojuist, bij monde van haar advocaat Mr. Michiel Ellens van Teurlings & Ellens Advocaten in Amsterdam, bekend gemaakt in beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechtbank Amsterdam van 24 november 2010 in de zaak tegen Kim Holland.

Kim Holland startte een procedure tegen 123video, exploitant van de grootste Nederlandse videowebsite 123video.nl, vanwege video's van Kim Holland die op de website van 123video waren ge-upload door een gebruiker.

De rechtbank oordeelde dat 123video hierdoor inbreuk maakt op de auteursrechten van Kim Holland en tegen dat oordeel zal 123video beroep aantekenen bij het Gerechtshof in Amsterdam.

Waar Kim Holland vandaag in de media heeft laten optekenen dat zij de rechtszaak al zou hebben gewonnen, ligt dat dus genuanceerder, nu de rechtbank nog geen schadevergoeding aan Kim Holland heeft toegekend.
Bovendien zal eerst in hoger beroep opnieuw worden geoordeeld over de vraag of 123video inbreuk maakt op de rechten van Kim Holland.

Ook dient Kim Holland nog aan te tonen dat zij rechthebbende is op 5 van de 6 films, die in de procedure een rol spelen en de rechtbank heeft geoordeeld dat Kim Holland niet kan optreden voor de acteurs in de films.

123video verwacht pas eind 2011 een oordeel in het hoger beroep.

De uitspraak heeft mogelijk niet alleen gevolgen voor 123video, maar ook voor andere bekende websites die `user generated content' plaatsen.

123video