Nieuw social media netwerk helpt jongeren toekomstwens te realiseren


AMSTERDAM, 20101130 -- Yudidit.tv is een nieuw social media netwerk voor jongeren wereldwijd dat hen ondersteunt hun toekomstwens te ontdekken en werkelijkheid te maken. Via de portal ontmoeten en inspireren jongeren en rolmodellen elkaar door middel van video's en forums. Tevens biedt de portal kansen en mogelijkheden in de vorm van studiebeurzen, stageplaatsen, talentcompetities en banen. De lancering van Yudidit vindt plaats op 11 februari 2011.

Yudidit is een combinatie van onder meer bestaande social media sites, inspirerende interviews en biografieën, loopbaanbegeleiding en vacaturesites. Jongeren in de leeftijd van 13 tot 25 kunnen op Yudidit.tv inspiratie opdoen aan de hand van video's van andere jongeren en van rolmodellen. Jongeren vertellen over zichzelf, hun leven en hun cultuur en delen hun toekomstdroom. De rolmodellen zijn professionals die delen wat zij hebben moeten doen en doorstaan om hun droom waar te maken. De site biedt ook talententests, de mogelijkheid om in contact te komen met loopbaan coaches evenals studiebeurzen, online studie mogelijkheden, stageplaatsen, talentcompetities, banen, enzovoorts, via aangesloten bedrijven, organisaties en onderwijsinstellingen. De filosofie achter Yudidit is dat iedereen kan worden wat hij wil als hij weet wat zijn passie of talent is, als hij genoeg zelfvertrouwen heeft en de kansen en de middelen om zijn droom waar te maken.

Yudidit is een ideële organisatie met een commerciële werkwijze. Bedrijven, onderwijsinstellingen en andere organisaties kunnen Yudidit steunen door middel van sponsoring 2.0. In ruil voor hun sponsorgeld kunnen zij op de site adverteren, direct met jongeren in contact komen en hen direct adviseren en toekomstmogelijkheden bieden.

Naast de portal zal Yudidit ook Yudidit Studio's opzetten, te beginnen in Amsterdam. Dit zijn de kantoren van Yudidit en tevens ontmoetingscentra, waar jongeren die net afgestudeerd zijn of stage lopen, betrokken zijn bij de activiteiten van de stichting (marketing, communicatie, campagnes, webontwikkeling, enzovoorts) en professionals wekelijks workshops komen geven. Deze workshops worden ook online toegankelijk gemaakt voor andere jongeren.

Op www.yudidit.tv, nu nog een demosite, is meer informatie te vinden over de organisatie en de mensen erachter. Meer informatie is ook te verkrijgen via info@yudidit.tv .

Yudidit

Ingezonden persbericht