Gemeente Hattem

Persbericht

Hattem, 9 november 2010

Gemeente en CJG Hattem organiseren opvoeddebat
'Opvoeden doe je samen!'

De gemeente Hattem en CJG Hattem organiseren op 30 november een opvoeddebat met de titel 'Opvoeden doe je samen!".

De avond wordt opgedeeld in twee delen. In het eerste deel zal het CJG-team haar hulpaanbod presenteren aan de aanwezigen. In het tweede gedeelte wordt er aan de hand van een aantal prikkelende stellingen met elkaar gediscussieerd over opvoeding en opgroeien. "Iedereen is opvoeder.", "Een corrigerende tik mag.", "Een verplichte sport hoort bij de opvoeding.", zijn voorbeelden van de stellingen die worden voorgelegd.

Iedereen die betrokken is bij het opgroeien en opvoeden van kinderen heeft wel eens behoefte aan informatie. Soms is ook een beetje steun nodig. Daarvoor kan men vanaf nu terecht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Hattem. Op dit moment is het CJG nog gehuisvest in de Waag. Het is uiteindelijk de bedoeling dat het CJG gehuisvest gaat worden in de Marke. Het kernteam van het CJG Hattem ziet er als volgt uit: . Gemeente Hattem (ketenregisseur)
. Bureau Jeugdzorg Overijssel
. Verian, Algemeen Maatschappelijk Werk
. Verian School Maatschappelijk Werk
. Verian. Jeugdgezondheidszorg 0-4 jaar
. GGD: Jeugdgezondheidszorg 4-19 jaar
. Stichting Sociaal Cultureel Werk Hattem
. Verloskundigenpraktijk Mami

Het CJG is er voor iedereen die antwoord wil hebben op vragen over opgroeien en opvoeden. Iedereen met vragen over eten en groei, verlegenheid of agressie, drugs of drukke kinderen, seksualiteit of zwangerschap, over echtscheiding of puberteit kan bij het CJG binnenlopen.

Wanneer: dinsdag 30 november 2010
Waar: Multifunctioneel centrum de Marke, Daendelsweg 2 in Hattem Tijd: 19.30 - 22.00 uur (inloop met koffie vanaf 19.00 uur) Toegang is gratis