Vrije Universiteit Amsterdam Vrije Universiteit Amsterdam Meer perspectief

15 november 2010

VU-homonetwerk opgericht

Roze netwerkborrel op 30 november

Dinsdag 30 november organiseert het nieuw opgerichte homonetwerk van de Vrije Universiteit Amsterdam de allereerste roze netwerkborrel op de VU. Homo's, lesbiennes, biseksuelen, transgenders en hetero's, of ze nu student zijn of medewerker: ze zijn allen welkom.

De Vrije Universiteit heeft diversiteit en verder kijken hoog in het vaandel. De VU staat dan ook bekend als een universiteit waar mensen uit zeer uiteenlopende culturen en religies werken en studeren. Tot nu toe was er echter nog weinig aandacht voor seksuele diversiteit. Het initiatief wordt ondersteund door een Comité van Aanbeveling, onder wie Lex Bouter, rector magnificus van de Vrije Universiteit.

De emancipatie van homoseksualiteit in de maatschappij neemt momenteel af. Het is dus tijd om homoseksualiteit weer wat zichtbaarder te maken. Steeds meer bedrijven en instellingen richten daarom een homonetwerk op, die een ontmoetings- en verdiepingsmogelijkheid bieden voor homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. De oprichting van zulke netwerken wordt gestimuleerd door grote maatschappelijke organisaties als het COC en Company Pride Platform. De Universiteit van Amsterdam en de Universiteit Leiden hebben in een vrij recent verleden al een zeer succesvol homonetwerk opgericht.

Het homonetwerk is een initiatief van een kleine groep studenten en medewerkers bij de faculteit voor aard- en levenswetenschappen. Vanwege de verbondenheid aan de VU en om de laagdrempeligheid van haar activiteiten te benadrukken heeft het netwerk de naam De Roze Kip gekregen.