Openbare bibliotheek Amsterdam


Start Koffieconcerten Conservatorium Amsterdam bij de OBA

Door het Zephyros Ensemble
22 nov 2010 - 14:55
Zephyros
In samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam presenteert de OBA in de Centrale Bibliotheek maandelijks, elke dinsdagochtend licht klassieke concerten. Elke maand vindt er een concert plaats door verschillende ensembles van het Conservatorium.

Dinsdag 30 november om 11.00 uur verzorgt Zephyros Ensemble het eerste optreden in het Theater van `t Woord. Na afloop is er de gelegenheid om na te genieten en na te praten met de musici van het conservatorium. De toegang is EUR 5,00 / met OBA-pas of Stadspas EUR 3,75 (inclusief kopje koffie na afloop).

Zephyros Ensemble
Het Zephyros Ensemble bestaat uit vijf jonge, zeer getalenteerde studenten van het Conservatorium van Amsterdam. Dit ensemble is ontstaan naar aanleiding van een blaaskwintetproject georganiseerd door fluitiste Marieke Schneeman, oud-solo fluitiste van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, met als doel het bij elkaar brengen van jonge gedreven musici. Ieder lid van het ensemble is tevens lid (geweest) van het Nationaal Jeugd Orkest. Dit veelbelovende kwintet heeft onder meer opgetreden in verschillende zorgcentra en tijdens speciale kwintet concerten in Amsterdam. Daarnaast trad het ensemble op tijdens het Gergiev Festival Rotterdam 2009.

Musici Zephyros Ensemble
Ilonka Kolthof, fluit
Marlies van Gangelen, hobo
Timo Tromp, klarinet
Margreet Mulder, hoorn
Mirte Moes, fagot