Ingezonden persbericht


Persbericht

The Big 8 helpt ouders van kinderen met voedselallergieën aan uitgebreide informatie Applicatie biedt tips, weekmenu's, recepten, boodschappenlijsten en toont je eenvoudig de dichtstbijzijnde supermarkt

Voorschoten, 30 november 2010 - Vanaf vandaag hebben ouders van kinderen met een voedselallergie er een hulpmiddel bij dankzij de nieuwe mobiele applicatie en ondersteunende website The Big 8. The Big 8 is een nieuw initiatief van Daisy Philipsen en biedt ouders uitgebreide informatie rondom voedselallergieën bij kinderen. Daarnaast biedt de App weekmenu's, tips, recepten, boodschappenlijsten en toont het in één oogoplsag de dichtstbijzijnde supermarkt. The Big 8 is beschikbaar voor zowel iPhone- als Android besturingssystemen.

Alle informatie op één centrale plek
The Big 8 staat voor de acht meest voorkomende voedselallergieën, waaronder koemelk, gluten (tarwe), noten, pinda, ei, soja, appel (kiwi) en vis (schelp- en schaaldieren). Met de App en website probeert The Big 8 dieper in te gaan op het fenomeen voedselallergie bij kinderen en bundelt deze informatie op één centrale plek. Daarnaast geeft The Big 8 antwoord op belangrijke vragen waar (jonge) ouders tegenaan lopen.

Daisy Philipsen is de initiatiefnemer van The Big 8: "Toen mijn zoontje één jaar was ontdekten wij dat hij ernstige voedselallergieën had. In onze zoektocht naar specifieke informatie over voedselallergie voor jonge kinderen, kwamen we al gauw tot de conclusie dat deze niet of nauwelijks gecentraliseerd beschikbaar is. Uit frustratie ben ik vervolgens met pen en papier de supermarkten langs gegaan om productinformatie te verzamelen zodat ik geschikte gerechten voor mijn zoontje op tafel kan zetten. Deze actie heeft uiteindelijk geresulteerd in een eerste lijst met een overzicht van producten uit de zeven grootste supermarkten in Nederland. Informatie die ik met alle liefde deel met 'lotgenoten'."

Tips, weekmenu's, recepten
Op de App worden week- en maandmenu's gepubliceerd die via een In App gedownload kunnen worden. Deze weekmenu's bevatten onder andere een boodschappenlijst om het ouders makkelijker te maken boodschappen te doen zodat er allergieveilig gegeten kan worden. Zodra je in de supermarkt staat kan men via de App in één oogopslag zien of een bepaald product wel of niet geschikt is. Daarnaast biedt The Big 8 informatie rondom de verschillende allergiecategorieën, productinformatie, boodschappenlijsten en kan men eenvoudig navigeren naar de dichtstbijzijnde supermarkt met een overzicht van de juiste allergievrije producten.

Van Nelfen: "Direct na de geboorte van een kindje draait alles om voeding. Zelfs zonder een voedselallergie is het al een hele uitdaging om te ontdekken hoe het zit met voeding voor de kleintjes. Wanneer er sprake is van een allergie, moet men extra letten op wat wel en niet kan. Via weekmenu's, tips en recepten proberen wij ouders hierbij zoveel mogelijk te ondersteunen. Daarnaast kunnen gebruikers en bezoekers van The Big 8 met vragen bij ons terecht. Ook tips en eigen recepten zijn welkom om een zo compleet mogelijk platform te kunnen bieden."

Met het oog op de toekomst
The Big 8 is een informatieplatform dat niet stilstaat. Naast de mogelijkheid voor gebruikers van de App en bezoekers van de website om hun steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van het platform, is The Big 8 ook een samenwerking aangegaan met allergieplatform.nl en allergiesupermarkt.nl. Beide websites bieden uitgebreide (product)informatie rondom allergieën.

"Wij zijn al jaren specialist op het gebied van allergieën en overgevoeligheden," zegt Marloes Collins ondernemer en initiatiefnemer van Allergieplatform.nl. "Door samen te werken met The Big 8 kunnen wij onze bezoekers nog gerichter informeren over voedselallergie. Wij bieden The Big 8 verantwoorde weekmenu's samengesteld door diëtisten en een uitgebreide boodschappenlijst waarvan de gebruikers van de App kunnen profiteren."

Van Nelfen: "Via Allergieplatform.nl krijgen wij toegang tot een groot aantal weekmenu's en productinformatie. De weekmenu's houden buiten de allergieën ook rekening met de Richtlijnen Goede Voeding van het Voedingscentrum."

Beschikbaarheid en prijs
De nieuwe App is gratis te downloaden via de website en iTunes store. De menu's kunnen via een In-App worden gedownload voor 79 eurocent per stuk. The Big 8 draait op zowel iPhone- als Androidbesturingssystemen.

###