Ingezonden persbericht


Reliable Cancer Therapies lanceert wereldwijde website voor kankerbehandelingen

Strombeek-Bever, België, 30 November 2010 - Reliable Cancer Therapies (RCT) is een Zwitserse non-profitorganisatie die op onderzoek gebaseerde informatie verstrekt over kankerbehandelingen en financiering verleent voor de ontwikkeling van een aantal beloftevolle kankertherapieën. Reliable Cancer Therapies lanceerde vandaag een universele online databank (www.reliablecancertherapies.com) die op onderzoek gebaseerde informatie over kankerbehandelingen verstrekt. Met deze databank hoopt RCT de betrouwbare behandelingsmogelijkheden voor patiënten met kanker te verruimen.

"Onze online databank stelt kwalitatieve informatie over kanker, behandelingen, richtlijnen en klinische proeven, vrij ter beschikking van patiënten en mensen die werkzaam zijn in de gezondheidszorg, " zegt Lydie Meheus, PhD en Executive Director van RCT. "Deze website biedt een antwoord op de groeiende behoefte naar een bron van betrouwbare informatie over kankerbehandelingen en experimentele geneesmiddelen. We geven specifieke, gecontroleerde informatie over zowel conventionele als niet-conventionele kankerbehandelingen, en we willen ons focussen op de resultaten die bekomen worden met patiënten in de dagelijkse praktijk. We hopen dat deze databank de mensen zal helpen in hun zoektocht doorheen de overweldigende, verwarrende en al te vaak ongecontroleerde informatie. Het dient echter benadrukt te worden dat RCT geen medisch advies geeft en dat onze website medische consultaties niet vervangt."

Evenwichtige keuzes
Het RCT-team gelooft dat het verlenen van toegang tot geverifiëerde informatie een brug kan slaan tussen conventionele en niet-conventionele gezondheidszorg en kan leiden tot betere integratie. RCT informatie is nauwgezet geanalyseerd en laat toe om keuzes te maken die berusten op wetenschappelijke bewijzen/evidentie.

Voor patiënten en artsen
De RCT website verstrekt op informatie in aangepaste bewoordingen voor zowel patiënten en hun verwanten en artsen zodat succesvolle, integratieve behandelingskeuzes kunnen worden besproken. De niet-professionele informatie is beschikbaar in het Engels, Frans, Spaans en Nederlands. De website breidt voortdurend uit en wordt op regelmatige basis geüpdatet. De nagivatie- en zoekfuncties laten directe toegang toe tot het gewenste onderwerp.

Adviesraad
Het RCT-team is onafhankelijk en onbevooroordeeld. Het team werkt samen met internationale organisaties (ESMO, CAM-CANCER, ...) en doet een beroep op betrouwbare bronnen voor informatie. RCT kan rekenen op de steun van een adviesraad, samengesteld uit gerenommeerde leden: o Prof. Bert Aertgeerts, België
o Prof. Marc Bracke, België
o Prof. Volker Diehl, Duitsland
o Prof. Moshe Frenkel, Israël
o Prof. Robert Gatenby, USA
o Prof. Martine Piccart, België
o Prof. Eric Van Cutsem, België

RCT zoekt tevens voortdurend naar kankertherapieën die - gebaseerd op meetbare resultaten - beloftevol zijn, maar nooit aan een diepgaand onderzoek zijn onderworpen. Wanneer tijdens deze zoektocht blijkt dat nieuwe, veelbelovende kankertherapieën worden gevonden die steun missen van de industrie of institutionele organisaties, kan de ontwikkeling van dergelijke behandelingen worden gefinancierd. Informatie omtrent de projecten die momenteel gesteund worden door RCT is beschikbaar op de website.

Vraag om hulp
Patiënten of artsen die willen bijdragen tot de creatie van dit online kenniscentrum, kunnen dit doen door RCT details te verschaffen over hun kankerbehandeling en de resultaten, gebruik makend van het Registratieformulier op de RCT website.

Associatie Reliable Cancer Therapies
Rue de Crêta-Cô 3a
1936 Verbier
Zwitserland