Nieuwsuur


30-11-2010
Politie legt corruptie in Limburg vast op beeld
De wegenbouwers noemen het 'uit de hand gelopen relatiemanagement', maar justitie ziet het als 'ambtelijke omkoping'. Volgende week staan negen ambtenaren en twee managers van een wegenbouwer terecht. Nieuwsuur is in het bezit van het strafdossier van het Limburgse corruptieschandaal. Een dossier vol met foto's van de overdracht van smeergeld tot ambtenaren op snoepreisje naar Monaco. Gouverneur Léon Frissen reageert.

Economie Spanje stort steeds verder in
Ondanks de miljardensteun voor Ierland blijft het onrustig op de financiële markten. Men vreest vooral voor andere zwakke eurolanden, zoals Spanje. En al sluit Spanje uit met de pet rond te gaan, Europa is toch bang dat de Spaanse economie instort. En is er dan wel EU-geld om het land te redden?

Schaatskoorts op Veluwemeer
Het is winter en het vriest. En dus willen mensen schaatsen. Maar de schaatsers zijn te ongeduldig. Het ijs is nog lang niet dik genoeg. De Reddingsbrigade Veluwemeer zegt dat "bloed, bloed, bloedlink" is. En toch wordt er geschaatst. Met alle gevolgen van dien. Nieuwsuur doet verslag.

Corruptie bij de FIFA
Donderdag beslist de organisatie welk land het WK van 2018 en 2022 mag organiseren. En de door de BBC van corruptie beschuldigde FIFA-bestuurders stemmen gewoon mee. In Nieuwsuur reageert Harry Been van het HollandBelgiumBid.

Presentatie: Mariëlle Tweebeeke, Eva Jinek en Jeroen Stomphorst

(Onderwerpen onder voorbehoud)


Lees meer op http://www.nieuwsuur.nl


Cablegate: net begonnen, nu al groot
Hoe komen politieke partijen aan hun geld?
Kindervredesprijs 2010 voor Francia Simon
Nieuw bewijs van corruptie binnen de FIFA?
OP TV

Nieuwsuur
Nederland 2
Ma t/m vr: 22.00-22.52
Zaterdag: 22.00-22.30
Zondag: 22.00-22.10
Herhaling na middernacht