Ingezonden persbericht


30-koppig kerst-orkest 'fluistert' voor cultuur met feestelijk album

Kerst is geen gelegenheid om bij te schreeuwen. Ook niet voor cultuur. Het Utrechtse Brown Feather Sparrow weet dat na drie prachtige albums vol verstilde luisterpop als geen ander. In een tijd waarin orkesten bij bosjes moeten wijken, formeerde de band een 30-koppig orkest met muzikanten uit alle hoeken en gaten van de Nederlandse popscene. Met dit orkest sloten ze zich op in een kerkje in de Noordoostpolder om de feestelijke kerstplaat 'How To Throw A Christmas Party' op te nemen.

Op papier een onhaalbaar project. Zeker zonder een cent subsidie of een kapitaalkrachtige investeerder. Maar dat is buiten de kerstgedachte gerekend. Als moderne wijzen uit het oosten brachten topmuzikanten en dito technici geen goud, mirre en wierook, maar tijd, ervaring en peperdure apparatuur mee als cadeau. Daarmee werden in enkele dagen tijd acht splinternieuwe kerstnummers en twee klassiekers op band gezet.

Bezoekers in de kerststal waar dit muzikale kerstkindje ter wereld kwam waren onder andere Johannes Sigmund (Blaudzun), Michiel Flamman (Solo), Eefje de Visser en muzikanten van Kyteman's Hiphop Orkest, Anderson, Silence is Sexy, The Black Atlantic en This Beautiful Mess. Het resultaat is een rijk georkestreerde plaat. Muzikaal verwant aan artiesten als Sufjan Stevens en The Polyphonic Spree. Strijkers, koor, banjo, autoharp, klokkenspel, accordeon en contrabas vullen de gebruikelijke band bezetting aan tot een groots geheel.

Kerst is voor iedereen. Daarom is het album te downloaden in ruil voor een vrijwillige bijdrage. Later in december is de muziek ook op cd verkrijgbaar bij live-optredens, Plato, Concerto en youmakemusic.com. De muziek thuis beluisteren is natuurlijk maar een deel van de ervaring. Daarom gaat het gezelschap op tour door Nederland met een feestelijke kerstshow vol spektakel. Kerstfeest met een hart en een ziel.

Extra's om bij het nieuws te embedden:
Het hele album: http://brownfeathersparrow.bandcamp.com/album/how-to-throw-a-christmas-party Videoclip van Oh Come All Ye Faithful met Blaudzun op leadzang: http://vimeo.com/16981995 'The making of' video onder begeleiding van December Radio met Michiel Flamman (Solo) op leadzang: http://www.youtube.com/watch?v=Sq5wsBoQYVg
Ingezonden persbericht