Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

FC Barcelona - Real Madrid bezorgt Sport1 kijkcijferrecord

Amsterdam, 30 november 2010 - Gisteravond heeft een groot aantal kijkers via Sport1 genoten van de wedstrijd FC Barcelona - Real Madrid. De wervelende voetbalshow van FC Barcelona werd in totaal door maar liefst door 230.000 mensen (bereik 6+) bekeken. Voor een abonneezender is dit een uitzondelijk hoog aantal. In de doelgroep mannen 20-49 bedroeg het bereik 96.000. In het tijdvak 21:00 - 22:45 uur had Sport1 een marktaandeel van 5.9%.

Ook de website van Sport1 werd gisteravond druk bezocht. Het onwaarschijnlijk hoge aantal verzoeken om de live stream te bekijken heeft er helaas voor gezorgd dat er storingen tijdens de stream zijn opgetreden. Sport1 Internet TV heeft van te voren de capaciteit uitgebreid maar dit bleek onvoldoende om aan de grote vraag te voldoen. Sport1 zal gedupeerde klanten haar excuses aanbieden en stort de gemaakte kosten terug. Tevens biedt Sport1 de mogelijkheid om nog een extra gratis wedstrijd te bekijken.

Over Sport1
Sport1 is een digitale 24-uurs sportzender met een breed scala aan live sport. De zender heeft zowel de rechten voor televisie, internet (www.sport1.nl) als voor een mobiel platform (m.sport1.nl). Sport1 biedt twee digitale 24-uurs sportkanalen en vier extra kanalen voor live evenementen aan, waarbij de kijker zelf kan beslissen welke wedstrijd hij volgt. Het aanbod van Sport1 omvat alle belangrijke Europese voetbalcompetities, evenals de UEFA Champions League. Ook zijn golf, tennis, darts en NBA basketball te zien. Sport1 biedt ook een HD-kanaal aan. Kijkers kunnen Sport1 ontvangen door een abonnement af te sluiten met Ziggo, UPC, Caiway, Delta, Kabel Noord, Tele2, KPN i-TV of via Canal Digitaal. Sport1 is onderdeel van Chellomedia, de Europese content-divisie van Liberty Global, Inc. en een toonaangevend mediabedrijf en distributeur van zenders, content en videodienst en.
Ingezonden persbericht