Ingezonden persbericht


Rijswijk, 30 november 2010

Opnieuw vermiste Lottomiljonair

Na de zoektocht door Lotto naar de vermiste Lotto Jackpotwinnaar van 16 oktober jl. is er opnieuw een vermiste prijswinnaar. Het gaat om de eerste prijs van 1 miljoen euro die nog niet geclaimd is. De prijs is gevallen bij de trekking van zaterdag 13 november 2010. Het winnende Lottolot met de getallen 1-3-14-26-29-37 is verkocht op woensdag 29 september om 11.26 uur bij Tabaksspeciaalzaak Bon aan de Jacob van Heemskerkstraat 4 in Huizen. De winnaar wordt verzocht zich bij De Lotto in Rijswijk te melden om de prijs in ontvangst te nemen.

Vorige maand ging Lotto ook al op zoek naar een vermiste winnaar. Lotto miste nog één Lotto Jackpotwinnaar van de record Jackpot van maar liefst 36 miljoen euro die het lot gekocht had in Roermond. De winnaar meldde zich uiteindelijk na een maand naar aanleiding van de zoekactie van Lotto. De winnaar was vergeten het Lottolot te controleren.

Lotto Jackpot
Zaterdag 27 november is de Jackpot niet gevallen. Dat betekent dat de Lotto Jackpot aanstaande zaterdag goed is voor maar liefst 10,5 miljoen euro.

Iedereen wint met Lotto
Niet alleen Lotto-spelers winnen met Lotto maar ook goede doelen winnen. De opbrengsten van Lotto komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting in 1961 is er meer dan 1,2 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Via NOC*NSF profiteren de top- en breedtesport en jonge talenten van een grote jaarlijkse bijdrage. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Nierstichting is sinds de oprichting 500 miljoen euro afgedragen.