Eerste Nijmeegse Wetenschapsquiz


NIJMEGEN, 20101024 -- Vanaf nu kan iedereen deelnemen aan de eerste Nijmeegse Wetenschapsquiz. Deze quiz naar idee van de Nationale Wetenschapsquiz, bij de meeste mensen wel bekend van TV, is de eerste regionale krachtmeting in zijn soort. Het is een initiatief van het Science Café Nijmegen, in samenwerking met de Radboud Universiteit, NXP en De Gelderlander.

De vragen zijn afkomstig van Nijmeegse wetenschappers en veel ervan hebben betrekking op huidig onderzoek aan de Radboud Universiteit. Er zijn bijvoorbeeld vragen over gedachtenlezen, stereo-horen en over de OV-chipkaart, maar ook over de Vierdaagse en Zevenheuvelenloop.

Wil je de uitdaging aangaan en je kennis en creativiteit testen, of ben je gewoon geïnteresseerd in wetenschap? Meedoen met de quiz is eenvoudig: de vragen en een antwoordbon staan in De Gelderlander van zaterdag 23 oktober. Je kunt ook meedoen via sciencecafenijmegen.nl/quiz. De winnaars worden bepaald uit de inzendingen die uiterlijk op 23 november binnen zijn.

De antwoorden worden op dinsdag 30 november bekend gemaakt tijdens een quizavond in café Van Buren. Dit wordt een wetenschapsshow met live-experimenten, competitie en muziek. De antwoorden en winnaars zullen ook worden gepubliceerd op sciencecafenijmegen.nl en door De Gelderlander.

sciencecafenijmegen.nl

Ingezonden persbericht