Africa Unsigned: Liz Ogumbo winnares Three Times a Lady


WINNARES CROWDFUNDING COMPETITIE OP PODIUM STADSSCHOUWBURG EN BITTERZOET

AMSTERDAM, 20101030 -- Op de website van Africa Unsigned hebben bezoekers de afgelopen maand via crowdfunding kunnen investeren in één van de drie Keniaanse deelneemsters aan de Three Times a Lady competitie. Tijdens TEDx Amsterdam geeft Liz Ogumbo op 30 november speciaal voor genodigden een concert. Op 1 december staat ze op het podium van Bitterzoet, waarvoor alle investeerders gratis toegang krijgen.

Nek aan nek
Micro financiering in de muziekwereld is een relatief nieuw fenomeen. Afrikaanse muziek is in Nederland nog niet erg populair. Desalniettemin is op de site van Africa Unsigned de laatste weken een nek aan nek race ontstaan tussen drie Keniaanse artiesten die meestreden in de competitie "Three Times a Lady". Op 30 oktober behaalde Liz Ogumbo een nipte overwinning met een indrukwekkend totaal van $2657. Zij komt op 30 november op uitnodiging van TEDxAmsterdam naar Nederland voor haar eerste tour buiten Afrika. Al het geld dat geïnvesteerd is door muziekliefhebbers wordt geïnvesteerd in de productie en promotie van een EP (mini-album). De EP wordt aangeboden in alle online muziekwinkels (waaronder iTunes en Amazon). Promotie van de EP gebeurt door Africa Unsigned.

Liz Ogumbo
Liz Ogumbo is afkomstig uit Nairobi in Kenia. Samen met de overige deelneemsters Neema en Muthoni the Drummer Queen vertegenwoordigen zij 'The New African Sound'. Al sinds 1995 ontwikkelt Liz Ogumbo een heel eigen stijl van muziek van Afro Neo Soul. Liz Ogumbo is dolgelukkig dat ze heeft gewonnen.
"Dit is voor mij een geweldige kans om een internationaal publiek te bereiken! Ik vind het ontzettend spannend om straks voor het eerst buiten Afrika op te treden. Ook vind ik het heel bijzonder om de investeerders te ontmoeten die het mogelijk hebben gemaakt dat ik straks buiten de grenzen van Kenia kan optreden!", aldus Liz Ogumbo.

Bitterzoet en DJ 360
Liz Ogumbo treedt tijdens het Africa Unsigned evenement in het Amsterdamse Bitterzoet op woensdag 1 december. Samen met DJ 360 wordt een avondvullend programma gepresenteerd. Alle investeerders die 5$ of meer in een van de drie deelnemende artiesten heeft geïnvesteerd krijgt gratis toegang tot het concert. Er worden ook kaarten aan de deur verkocht.