Gemeente Eemsmond


Gladheidsbestrijding 2010 -2011

We voeren een selectief strooibeleid. Wel probeert het Gemeentebedrijf als het erg glad is, ook zo veel mogelijk wegen buiten de vaste routes te strooien. Ondanks alle inspanningen zijn sommige wegen echter onbegaanbaar voor de afvalwagens. Wij vragen uw begrip als uw afvalcontainer hierdoor een week overgeslagen wordt.

In onze gemeente strooien we preventief bij dreigende gladheid. We werken met vier strooiploegen. Dit zijn medewerkers van het Gemeentebedrijf.

Strooibeleid
We maken onderscheid tussen:

- Gewone gladheid (opvriezen en lichte sneeuwval)
- Extreme gladheid (ijzel en zware sneeuwval)

In beide gevallen worden in ieder geval vijf routes gestrooid. Bij extreme gladheid worden alle gemeentelijke wegen gestrooid, te beginnen bij de eerste vijf routes.

Bushaltes en trottoirs

Als het op werkdagen extreem glad is, doen we vanaf deze winter iets extra's. We zorgen ervoor dat de bushaltes die in onze gemeente liggen, vrij van sneeuw en ijs zijn. Dat geldt ook voor de trottoirs voorlangs gemeentelijke gebouwen. Het gaat om het trottoir bij:

Uithuizen

- gemeentehuis

- fractiehuis (voormalig postkantoor)

- gymzaal Schoolstraat

- gymzaal J F Kennedylaan

- molen De Liefde

- VVV

Uithuizermeeden

- 't Bommelhoes

Usquert

- molen Eva

Warffum

- begraafplaats Noorderstraat

Warm aanbevolen
Het sneeuw- en ijsvrij houden van trottoirs is een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid van de inwoners zelf. Uw hulp is welkom! Wij doen een beroep op u om te zorgen voor het vrijhouden van de trottoirs. Bij u voor de deur, maar ook in uw directe omgeving. Denk daarbij ook aan uw buren als zij slecht ter been zijn.