Ingezonden persbericht


Persbericht

Xite heeft Nederlandse primeur nieuwe Daft Punk music video "De-Rezzed" Daft Punk produceert soundtrack voor nieuwe Disney film "Tron: Legacy"

Amsterdam, 1 december 2010 | "De-Rezzed", de nieuwe music video van Daft Punk, is vanaf dinsdag 7 december exclusief te zien op Xite, het digitale muziek tv-station van Nederland.

Xite kondigt met trots de Nederlandse primeur aan van de music video "De-Rezzed" van het Franse house en electro-duo Daft Punk. De music video, die onderdeel is van de soundtrack die Daft Punk voor de nieuwe Disney film "Tron: Legacy" heeft gemaakt, is vanaf dinsdag 7 december exclusief te zien op Xite en gratis aan te vragen in Xite on demand!

Daft Punk
De soundtrack voor "Tron: Legacy" is het eerste studiowerk van het Franse house en electro-duo Daft Punk sinds 2005, toen hun album "Human After All" werd uitgebracht. Voor de opnamen van de Disney-soundtrack in Londen, kreeg Daft Punk ondersteuning van een orkest van ruim honderd muzikanten. Daft Punk bestaat uit het duo Guy-Manuel de Homem-Christo en Thomas Bangalte, en behoort tot de grootste vernieuwers van de housemuziek eind jaren '90 toen zij doorbraken met hun wereldhit "Around The World". Daft Punk kenmerkt zich door spectaculaire (geanimeerde) science fiction music videos, en de futuristische robot-outfits die het duo draagt tijdens optredens. In 2009 won Daft Punk twee Grammy's voor Beste Dance Album en Beste Dance Plaat met "Harder, Better, Faster, Stronger".

Disney's "Tron: Legacy"
De Disney film "Tron: Legacy" is een vervolg op de science fiction film "Tron" uit 1982. In "Tron: Legacy" gaat Kevin Flynn (Jeff Bridges) op zoek naar zijn vader Sam Flynn (Garrett Hedlund) die op vreemde wijze is verdwenen. Al snel komt hij terecht in de digitale wereld waar zijn vader de afgelopen 25 jaar in heeft doorgebracht. Samen met een trouwe vriendin (Olivia Wilde), gaat Sam op een levensgevaarlijke zoektocht. "Tron: Legacy" draait vanaf 26 januari 2011 in de Nederlandse bioscopen.

Xite = 24/7 jouw favoriete music videos on demand! Xite begon in mei 2008 met uitzenden via de digitale kabel van UPC en Caiway. Inmiddels kijken er maandelijks gemiddeld 1 miljoen mensen naar hét on demand muziek tv-station van Nederland. Xite on demand werd in augustus 2009 gelanceerd. Onder de rode knop van de afstandsbediening van UPC staan in Xite on demand honderden music videos, playlist en specials, dagelijks aangevuld met de nieuwste releases. Samen met onder meer KinkFM, 22tracks, NLtracks, PP2G en Partyflock -ieder een autoriteit in hun eigen muziekgenre- presenteert Xite dagelijks speciale genreavonden. Xite vind je op UPC digitaal, kanaal 618 en Caiway digitaal, kanaal 57.

V-Medialab, het voormalige Veronica Holding B.V., is aandeelhouder in Xite.


---

Noot voor de redactie |