Ingezonden persbericht




Persbericht
7 december 2010

Extra aandacht voor ouderen in het ziekenhuis

St. Antonius Ziekenhuis en Zorgspectrum tekenen samenwerkingsovereenkomst

Op maandag 6 december 2010 tekenden de heer Haanen, lid Raad van Bestuur van het St. Antonius Ziekenhuis en mevrouw Groenendijk, voorzitter Raad van Bestuur van Zorgspectrum de samenwerkingsovereenkomst herstelafdeling Ouderengeneeskunde. De samenwerking op het gebied van herstelgerichte zorg aan ouderen wordt hiermee opnieuw bekrachtigd.

Zorgspectrum heeft al bijna 10 jaar een eigen herstelafdeling in het St. Antonius Ziekenhuis. Dit is ontstaan om de zorg aan ouderen die wachten op een plaats in een zorgcentrum te verbeteren. De zorg op de herstelafdeling is geheel gericht op herstel en revalidatie na een ziekenhuisopname. De afdeling zal binnenkort volledig aangepast worden om ook in de toekomst optimale zorg en behandeling aan ouderen in het ziekenhuis te kunnen blijven bieden. Er komt een ontmoetingsruimte en een ruimte waar fysiotherapeutische behandelingen worden gegeven. Bovendien zal de afdeling volgend jaar bestaan uit 24 éénpersoonskamers. Omdat het verblijf op de herstelafdeling in het ziekenhuis wel drie maanden kan duren is het verblijfscomfort van groot belang.

Zorgspectrum biedt hulp, advies en zorgdiensten aan ouderen. In zorgcentra in Nieuwegein, Houten en Vianen, in Zorgspectrum dagvoorzieningen en thuis. Het St. Antonius Ziekenhuis biedt medische zorg en service in de vorm van een uitgebreid en gespecialiseerd zorgpakket. De samenwerking tussen beide organisaties leidt ertoe dat zij van elkaars kennis gebruik maken. Medewerkers van de herstelafdeling kunnen de verpleegkundigen en artsen gespecialiseerd in stoma-, wond- en incontinentiezorg, diabetes, reuma, oncologie en COPD raadplegen. Medewerkers van het ziekenhuis kunnen gebruik maken van de herstelafdeling met vragen over complexe ouderenzorg. Daarvoor neemt de specialist ouderengeneeskunde van Zorgspectrum onder andere deel aan verschillende multidisciplinaire overleggen van het ziekenhuis.