Gemeente Tilburg

Nummer
2010363BW
Datum
7 december 2010

Samenwerking succesfactor Donkere Dagen
Offensief
Extra aandacht voor straatroof, overvallen, woning-, auto- en bedrijfsinbraak

De speciale aanpak van de driehoek gemeente, politie en Openbaar Ministerie, rond de 'donkere dagen', werkt goed in Tilburg. Reden om dit jaar volop door te gaan. Politie, Taskforce Tilburg Veilig, Stadstoezicht, buurtpreventieteams en het A-Team kwamen op maandag 6 december samen om een vuist te maken tegen onveiligheid in de stad. Dat samenwerking tussen verschillende partijen in de stad goede resultaten oplevert, bleek vorig jaar al toen de cijfers op alle fronten verbeteringen lieten zien ten opzichte van eerdere winters. Burgemeester Noordanus: "Een gerichte aanpak met de juiste mensen op de juiste plek werpt haar vruchten af. Samenwerking met verschillende partijen levert veel op. Dat zien we nu ook aan de daling van het aantal woninginbraken in de stad. Als je er samen op investeert, dan zie je resultaat. Bewoners en ondernemers die zelf ook alert zijn en verdachte situaties melden zijn daar ook een belangrijke schakel in." Persoonlijk advies
Een van de acties die voor het publiek direct zichtbaar en voelbaar zijn, zijn de roadblocks. Daarbij worden passanten en hun voertuigen gecontroleerd. Daarnaast blijven gemeente en politie extra alert op de zogenoemde veelplegers. Zij zijn verantwoordelijk voor veel overlast en criminele feiten. De Taskforce Tilburg Veilig blijft actief in wijken om bewoners te wijzen op situaties die woninginbraak bevorderen. Hierbij worden folders uitgereikt met tips om woninginbraak te voorkomen. Het A-team geeft bewoners een persoonlijk advies over inbraakveiligheid. Scholieren worden voor hun maatschappelijke stage ingezet bij het voorlichten van het publiek over auto-inbraak en straatroof. Foto:
Burgemeester Noordanus kijkt mee bij een roadblock aan de Karel Boddenweg (Noot van fotograaf: Deze foto mag éénmalig gebruikt worden in samenhang met het bijbehorende persbericht in de bedoelde context. Hergebruik of archivering van de foto is dus uitdrukkelijk niet toegestaan. Naamsvermelding; foto Bart van Hattem, politie Midden en West Brabant is verplicht.)
Dit persbericht beschrijft activiteiten die horen bij de uitvoering van eerder vastgesteld beleid.



Gemeente Tilburg