Gemeente Maassluis

En de genomineerde is: Kees Verbeek

Op woensdag 8 december 2010 vindt de uitreiking van de verkiezing van de Maassluise vrijwilliger(s) van het Jaar plaats. Graag stellen wij vanaf deze plek enkele van de genomineerden aan u voor. Deze week is dat Kees Verbeek.

Vrijwilligerswerk is voor Kees niet vreemd. `Voordat ik acht jaar geleden naar Maassluis verhuisde, was ik al zeer actief bij een voetbalvereniging in de gemeente Poeldijk,' gaat Kees van start. `Toen ik een huis kocht werd ik al snel gevraagd voor de technische commissie van de Vereniging van Eigenaren (VvE). En zo komt van het één het ander. Nu ben ik voorzitter van de technische commissie van de Vereniging van Eigenaren van het Parkhof. En elke keer komt er iets bij. Ik krijg bijvoorbeeld steeds meer contacten met de diverse instanties van de gemeente.'

`Als VvE heb je de zorgplicht dat alles goed, heel en veilig is,'gaat Kees verder. `Ook het opfleuren van de omgeving hoort daarbij. Dat doe ik niet alleen hoor! Er is een enthousiaste groep bewoners met wie ik bijvoorbeeld antislip heb aangebracht op de houten vloeren. Naast de VvE ben ik ook actief bij de Jeu de Boules vereniging Allez Tirer. Daar hebben ze me weten te strikken voor de functie `Hoofd onderhoud','zegt hij lachend.

De tip van Kees: `Ga niet over één nacht ijs. Informeer goed bij de organisatie wat ze doen en wat het werk inhoudt en kijk of je in het team past. Als dat zo is, dan is vrijwilligerswerk heel boeiend en nooit saai!'

Bent u na het lezen van dit artikel nieuwsgierig geworden naar vrijwilligerswerk, kom dan langs bij het Vrijwilligerssteunpunt Maassluis in het stadhuis en laat u informeren. Meer informatie staat op www.zoekvrijwilligerswerk.nu.