Gemeente Voorschoten


Werkzaamheden snelfietsroute langs spoor vertraagd

De Velostrada, de snelfietsroute die de provincie Zuid-Holland aanlegt langs het spoor tussen Den Haag en Leiden, is eind december nog niet klaar. Bij de start in september werd nog aangenomen dat de fietsroute voor de jaarwisseling in gebruik kon worden genomen. De werkzaamheden zijn echter tijdelijk stilgelegd.

Het asfalteren van de bestaande paden blijkt op een aantal plaatsen niet mogelijk op de manier die was voorzien. Dit werd duidelijk tijdens de voorbereidende werkzaamheden. Op dit moment wordt hard gewerkt aan een goede oplossing. Eind december is er meer duidelijk over de nieuwe planning.

Momenteel zijn in Voorschoten twee deeltrajecten van de route afgesloten voor fietsers. Het gaat om deeltraject 3 (Langs de Raephorst, Geestwoningpad) en deeltraject 4 (Oranjewatering en Gershwinpad). Omdat de aannemer al gestart is met voorbereidende werkzaamheden, zijn beide trajecten niet begaanbaar voor fietsers en blijven deze afgesloten tot de werkzaamheden zijn afgerond. Eind december is bekend wanneer de werkzaamheden hervat worden.

Vervangen bruggen later

In deeltraject 4 worden later in 2011 twee houten bruggen vervangen. Daarbij is nogmaals een afsluiting van het fietspad nodig. De werkzaamheden kunnen niet gelijktijdig met het asfalteren plaatsvinden, omdat er eerst een vergunning aangevraagd moet worden. Het vervangen van de bruggen was niet in de oorspronkelijke plannen voorzien, maar blijkt wel nodig te zijn. Wanneer de werkzaamheden precies plaatsvinden en hoe lang deze duren, is nog niet bekend.

Snelfietsroutes Den Haag - Leiden

De Velostrada maakt deel uit van een groter project, waarin de provincie twee bestaande fietspaden opknapt tot snelfietsroutes. Naast de Velostrada, start de provincie in het voorjaar van 2011 met de Via 44 die loopt langs de N44/A44 door Wassenaar.

Samenwerking

De provincie werkt voor de snelfietsroutes nauw samen met het Stadsgewest Haaglanden en de eigenaren van delen van de routes (Rijkswaterstaat en de gemeenten Den Haag, Wassenaar, Katwijk, Leiden, Voorschoten en Leidschendam-Voorburg). Het geld voor de realisatie van de snelfietsroutes wordt beschikbaar gesteld door de provincie Zuid-Holland, het Stadsgewest Haaglanden en het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Meer informatie

Meer informatie over de snelfietsroutes en de actuele planning van de werkzaamheden kunt u vinden op de website
www.zuid-holland.nl/snelfietsroutesdenhaagleiden. De website opent in een nieuw scherm.

* 8 december 2010