Politie Gelderland-Midden

Buschauffeur mishandeld, getuigen gezocht

Publicatiedatum: 8-12-2010 16:19:17

ARNHEM - Op het Velperplein in Arnhem is in de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 december een buschauffeur in zijn lijnbus mishandeld door een tot dusver onbekende jongeman. De chauffeur had door de mishandeling letsel opgelopen en moest zich onder doktersbehandeling stellen. De politie stelt een onderzoek in en roept getuigen op te reageren.

Het slachtoffer meldde zich later bij de politie voor het doen van aangifte. Volgens zijn zeggen waren er even na middernacht twee jongens op de halte Velperplein ingestapt op lijn 62 met bestemming Westervoort. De één maakte gebruik van een chipkaart terwijl de ander aangaf een kaartje te willen kopen. Toen de chauffeur aangaf dat de jongen te weinig geld had gegeven zou hij zijn geslagen waardoor hij even buiten westen was geraakt. De onbekende dader is na de mishandeling op de vlucht geslagen en is tot nu toe spoorloos.

Hoofdletsel
Volgens de chauffeur ging het om een blanke jongen van ongeveer 20 jaar; hij droeg die avond een donkerkleurige glimmende jas. Als gevolg van de mishandeling heeft het slachtoffer onder meer hoofdletsel opgelopen en zit nu ziek thuis. Uit onderzoek is intussen gebleken dat er op het moment van de mishandeling enkele passagiers in de bus hebben gezeten die wellicht getuige van het voorval zijn geweest. De politie vraagt hen met klem contact op te nemen omdat ze mogelijk waardevolle informatie hebben voor het onderzoek naar de dader. De politie is bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844. Anoniem reageren kan ook op telefoonnummer 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

'Handen af..!'
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak. Het Openbaar Ministerie zal geweld tegen politieambtenaren en andere medewerkers met een publieke taak met voorrang oppakken. Afgesproken is dat de strafeis bij geweld tegen deze beroepsgroep altijd wordt verhoogd.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---