De boodschap "Jezus leeft!" gaat door de hele stad


ZEEWOLDE, 20101208 -- Tijdens de laatste week van november vond een evangelisatiecampagne plaats in de stad Sokode in Togo. Het was het gesprek van de dag. Door de hele stad klonk de boodschap "Jezus leeft!". Van de burgemeester tot criminelen in de gevangenis, iedereen wist wat er gebeurde tijdens de campagne.

De bewoners van de stad Sokode zijn voornamelijk moslim. Hierdoor zijn er weinig grote kerken in de stad. Tussen christenen en moslims is er een goede onderlinge verstandshouding. Dit maakte het mogelijk voor de kerken om ongehinderd de hele stad te bereiken. Voor deze evangelisatiecampagne sloegen vele kerken hun handen ineen.

Op verschillende manieren werd geadverteerd met de woorden: "Kom en zie de wonderen, het bewijs dat Jezus leeft". Iedere dag kwamen duizenden mensen op deze uitnodiging af om te luisteren naar de evangelieboodschap en te zien welke wonderen Jezus deed. De eerste avond werd een verlamde moslimjongen genezen. Zijn vader getuigde hiervan op het podium, samen met de jongen. Ook de burgemeester van de stad kwam langs en was enthousiast over wat er gebeurde. De campagne werd al snel het gesprek van de dag in de hele stad. Iedereen wist ervan. zelfs in de gevangenis, vlakbij het terrein waar de openluchtcampagne plaatsvond, hoorde men van wat er gebeurde in de stad.

"Dit is precies de bedoeling van de campagnes die we doen", aldus David de Vos. "We willen dat iedereen weet dat we zijn geweest en begrijpt wat de boodschap is die we komen brengen. Dat is dat Jezus leeft, dat Hij van mensen houdt en dat Hij je wil redden voor de eeuwigheid". Tijdens de campagne bezocht David de Vos de gevangenis om daar het evangelie te prediken aan een groep van 300 gedetineerden. Veel van hen gaven hun leven aan Jezus en vroegen om gebed.





Go and Tell