Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, woensdag 1 december 2010


- Persbericht -

Twintig over twintig: man vs. vrouw

Man achter het aanrecht en vrouw aan de top

Uit onderzoek blijkt dat de twintiger een voorstander is van traditionele man-vrouw-verhoudingen. De man moet mannelijk zijn, de vrouw vrouwelijk. Tegelijkertijd wordt de roep om gelijke kansen op de werkvloer en een gedeelde zorg voor de kinderen steeds luider. Hoe denken jongeren deze tweespalt te overbruggen? Wat zien zij als typisch mannelijk of vrouwelijk? Wat zijn ze bereid zelf te doen en laten? Onder leiding van Arie Boomsma bespreekt een panel van twintig twintigers op woensdag 8 december in de Rode Hoed de positie van mannen en vrouwen in hun generatie.

Twintig over twintig is een initiatief van de KRO en De Rode Hoed waarin een verscheidenheid aan twintigers met elkaar in gesprek gaat over onderwerpen die spelen binnen hun generatie.

Organisatie: Rode Hoed in samenwerking met de KRO. Aanvang 20.00 uur, café open 19.00 uur. Gratis; aanmelden via twintigovertwintig@rodehoed.nl en aan de kassa. Informatie: www.rodehoed.nl en (020) 6385606. Volg KROdehoed ook via Facebook, Twitter (#KROdehoed) en Youtube.

De Rode Hoed is een centrum voor discussie, reflectie en verdieping. Maatschappelijke vraagstukken op het snijvlak van cultuur, economie en politiek worden aan de orde gesteld in onze debatten, lezingen en symposia. De Rode Hoed is gevestigd aan Keizersgracht 102 te Amsterdam. Voor meer informatie kijk op www.rodehoed.nl.


- Einde Persbericht -