Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


bedankt `opgeruimde' bewoners

---

Zuidoost bedankt `opgeruimde' bewoners

3 december 2010

Donderdag 9 december bedankt Urwin Vyent, portefeuillehouder Beheer en Milieu, de mensen en kinderen die zich vrijwillig inzetten om Zuidoost schoon te houden. Het gaat in dit geval om bewoners die regelmatig zwerfafval prikken. Hiervoor ontvangen zij om 18.00 uur op het stadsdeelkantoor een speciaal `ZAP-speldje' (ZAP staat voor Zwerf Afval Pakkers) en een bijbehorende oorkonde. Daarna volgt een feestje met sketches, rap en filmpjes.

Landelijke actie
Op de tweede donderdag van december zetten gemeenten in heel Nederland bewoners die zich het afgelopen jaar op eigen initiatief hebben ingezet om hun omgeving zwerfafvalvrij te maken, in het zonnetje. Deze landelijke actie vindt dit jaar voor de zesde maal plaats.

ZwerfAfvalPakkers
Stadsdeel Zuidoost doet hier, als enige stadsdeel in Amsterdam, aan mee en organiseert donderdag 9 december de bijeenkomst voor deze vrijwilligers, de `ZwerfAfvalPakkers'. Mede aan de hand van zwerfvuil-priksetjes die het stadsdeel dit jaar heeft uitgereikt, is een lijst ontstaan van actieve bewoners. Daar zitten bij de Portiekportiertjes, het Dorpshuis Driemond, de Werkgroep Bijlmerweide en vele, vele anderen. Portefeuillehouder Urwin Vyent: `Dit zijn de bewoners waar wij het van moeten hebben. Als het gaat om het schoonhouden van de openbare ruimte, kan het stadsdeel het niet alleen. Een schone leefomgeving maakt je blij met en trots op je buurt. Petje af dus voor deze kanjers!'

---