Ingezonden persbericht


Breda, 24 september 2010
PERSBERICHT

Hofesh Shechter Company komt naar Nederland
met nieuwste voorstelling Political Mother

Van Japan tot Australië, van Barcelona tot Londen. Hofesh Shechter had gelukkig nog net tijd voor een bezoek aan Breda. Op donderdag 9 december presenteert hij in het Chassé Theater zijn nieuwste voorstelling Political Mother. Shechter geldt als een van de voornaamste artiesten van het Verenigd Koninkrijk en is geliefd op internationale festivals. Political Mother is in Nederland alleen in Breda te zien.

over Hofesh Shechter
Geboren in Jeruzalem en als voormalig danser van het gerenommeerde Batsheva Dance Company, vertrok Hofesh Shechter in 2002 als danser naar Londen en maakte in 2004 zijn debuut als choreograaf. In 2007 raakte zijn carrière internationaal in stroomversnelling met zijn choreografieën Uprising en In your rooms. Als voormalig drummer componeert hij alle soundscapes voor zijn dansstukken zelf. Met deze vaak sferische, groovy muziek gecombineerd met de unieke, ruige danstaal van zijn gezelschap, bouwde hij wereldwijd een onvolprezen reputatie op. Shechter is onder meer Associate Artist van het vermaarde Londense Sadler's Wells en winnaar van de Critic's Circle National Dance Award voor beste choreografie.

over Political Mother
Tien dansers, vijf drummers, vijf elektrische gitaren en 1 acteur en dan explodeert het. Political Mother is als een steeds surrealistischer wordende keten van beelden die tenslotte ons eigen bestaan méér ter discussie stelt dan dat wat we op het toneel zien. Een Chinese puzzel van even amusante als schokkende indrukken zet onze waarden op losse schroeven en stelt onze waarneming op de proef. Het toont een spanning tussen verschillende werelden en is als een trip vol energie: opzwepend, fysiek, dierlijk. Political Mother wordt gecoproduceerd door Europa's belangrijkste podia en festivals.

trailer
http://www.chasse.nl/theater/detail/3913/Hofesh-Shechter-Company-Political-Mother#video

credits
choreografie & muziek: Hofesh Shechter ~ productie: Brighton Dome and Festival, Sadler's Wells and Movimentos, Festwochen der Autostadt in Wolfsburg ~ coproductie: Biënnale de la Danse de Lyon, Théâtre de la Ville, Romaeuropa, Mercat de les Flors

reserveren
Political Mother - Hofesh Shechter Company
do 9 dec-20.00 uur-Chassé Theater-E 16/20/25/31 (+ E2,40 servicetoeslag) meet the artist 19.15

www.chasse.nl / (076) 530 31 32
Chassé Theater - Claudius Prinsenlaan 8 - Breda

noot voor de redactie,