Rabobank Nederland

Rabobank International / ETF Exchange lanceren nieuwe ETFX Exchange Traded Funds op NYSE Euronext Amsterdam


* ETFX AMX(TM) Fund

* ETFX AEX(TM) Fund

ETF Exchange en Rabobank International kondigen vandaag de lancering aan van het ETFX AMX(TM) Fund (EAMX NA), een nieuwe ETF op de Nederlandse midcap AMX-Index(TM). Deze volgt op het in maart 2010 genoteerde ETFX AEX(TM) Fund (NTH NA), welke de Nederlandse markt van blue chips volgt, de AEX Index(TM).

De ETFX fondsen volgen de twee belangrijkste indices op NYSE Euronext Amsterdam; het ETFX AEX(TM) Fund volgt de AEX Index(TM) van de 25 grootste Nederlandse beursgenoteerde bedrijven terwijl het ETFX AMX(TM) Fund de AMX Index(TM) volgt, welke het mogelijk maakt om te investeren in 25 Nederlandse midcap bedrijven. De voordelen van deze Exchange Traded Funds zijn onder andere lage kosten, transparantie en goede verhandelbaarheid gedurende de dag.

De lancering van deze twee ETF's bevestigt de samenwerking tussen Rabobank International en ETF Exchange. In de toekomst zal Rabobank International zich meer gaan richten op de ETF markt voor Nederlandse beleggers. In de komende maanden zal Rabobank International haar ETF productaanbod uitbreiden, met name in belangrijke markten voor de Rabobank zoals Food & Agri en duurzaamheid.

Rabobank International is een lid van het ETF Exchange consortium, 's werelds eerste ETF platform waarbij meerdere tegenpartijen de derivaten leveren. De ETF's van het ETFX platform gebruiken synthetische replicatie om het trackingverschil te reduceren, kosten te verlagen en zijn alle UCITS III compliant. De structuur waarbij meerdere tegenpartijen derivaten verstrekken helpt het kredietrisico te diversifiëren en hierdoor het tegenpartijrisico te dempen.

Voor meer informatie