Politie Groningen

Vrijdag 10 december 2010

Provincie Groningen, 10-12-2010

Vrouw overvalt cafetaria

GRONINGEN Een onbekende vrouw heeft donderdagavond omstreeks 20.35 uur een cafetaria aan de Loefzijde in Groningen overvallen. De vrouw kwam de snackbar binnen op het moment dat andere klanten het pand hadden verlaten. Zij bestelde echter niets, maar bleef wel enige tijd in de cafetaria staan. Plotseling bedreigde de overvalster een 30-jarige personeelslid met een scherp voorwerp. Onder dwang gaf het personeelslid een klein geldbedrag af aan de overvalster. Met het geld ging de verdachte er op een omafiets vandoor. Zij reed weg naar de bussluis Loefzijde. De politie beschikt over camerabeelden van de overvalster. De overvalster voldoet aan het volgende signalement: blanke vrouw, 1.50 en 1.55 meter lang, ongeveer 20 jaar oud, kort donkerrood geverfd haar, heeft een spleetje tussen de voortanden, stevig tot dik postuur, grijze bodywarmer met daaronder gele/oranje trui, spijkerbroek, sprak netjes Nederlands, droeg een schoudertas. Zowel een burgernetactie als een zoektocht naar de overvalster bleef zonder resultaat. De Taskforce Overvallen van Regiopolitie Groningen stelt een onderzoek in naar de dader. De Forensische Opsporing heeft een technisch (sporen)onderzoek ingesteld.

Politie houdt man aan na bedreiging

GRONINGEN Agenten hebben donderdagnacht op de Hippocrateslaan een 33-jarige Stadjer aangehouden bedreiging. De man belde bij een woning op de Hippocrateslaan aan om een kettingzaag en een kantjesmaaier aan de betreffende bewoner te verkopen. De bewoner ging echter niet met hem in zee, waarna hij bedreigd werd. De verdachte ging er vandoor en hij liet zijn spullen achter in het portiek. Gewaarschuwde agenten keken in de omgeving naar de man uit. De dienders verstopten zich bij de achtergebleven spullen in het portiek, waarna de Stadjer op een brommer terugkwam. Bij het zien van de agenten rende hij er vandoor. De verdachte kwam door het gladde wegdek ten val. Hierop konden de agenten hem inrekenen. De verdachte is ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord.

Man gewond na botsing tegen boom

ONSTWEDDE Een 25-jarige man uit de gemeente Stadskanaal is donderdagavond op de Holte in Onstwedde gewond geraakt bij een verkeersongeval. De man verloor door gladheid de controle over het stuur van zijn auto. Hij botste vervolgens fontaal tegen een boom in de berm. De Kanaalster raakte bekneld in zijn auto. Met behulp van de brandweer kon het slachtoffer uit zijn benarde positie worden bevrijd. Het slachtoffer werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De auto werd door een bergingsbedrijf afgesleept. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Vrouw gewond na fietsval

GRONINGEN Een 61-jarige vrouw uit Groningen is donderdagmiddag in de Steentilstraat in Groningen gewond geraakt bij val van haar fiets. Het slachtoffer was vermoedelijk door gladheid ten val gekomen. Hierdoor raakte zij gewond aan haar hoofd. De vrouw werd voor verdere behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Auto in sloot

TOLBERT Een 26-jarige man uit Tolbert is donderdagavond op de Blinkweg in Tolbert met zijn auto in een sloot beland. De man moest volgens eigen zeggen uitwijken voor een hert. De Tolberter sloeg hierna met zijn auto over de kop. Hij kwam uiteindelijk tot stilstand in de nabijgelegen sloot. De 26-jarige wist op eigen kracht uit zijn wagen te komen. De auto werd door een bergingsbedrijf afgesleept. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde donderdag 9 december op diverse plaatsen op snelheid.

Bedum, Rijksweg N46:aantal geregistreerde voertuigen: 3050, aantal overtredingen: 33, hoogst gemeten snelheid: 163 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Glimmen, Rijksstraatweg:aantal geregistreerde voertuigen: 1414, aantal overtredingen: 164, hoogst gemeten snelheid: 79 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Korreweg:fietsverlichtingscontrole, 13 bekeuringen.