Ingezonden persbericht


Hilversum, 7 december 2010

NIEUWE AVONTUREN VAN SNUF DE HOND
Snuf de Hond en het spookslot en Snuf de Hond en de IJsvogel vanaf 10 december op Z@PP

Vanaf 10 december zendt de EO twee gloednieuwe avonturen van Snuf de Hond uit. De avonturen zijn gebaseerd op de succesvolle boekenreeks van Piet Prins en zijn verfilmd door Steven de Jong in samenwerking met de EO. Snuf de Hond en het Spookslot en Snuf de Hond en de IJsvogel zijn verdeeld over zes werkdagen te zien op Z@pp. Meer informatie op www.eo.nl/snuf

Snuf de Hond en het spookslot
Vanaf 10 december zendt de EO de nieuwe film Snuf de Hond en het Spookslot in drie delen uit. Tom en Mirjam gaan samen met Snuf een week logeren bij hun oom Hans en neef Jaap. Ze hebben gehoord dat er vlakbij de boerderij een spookslot is. In de buurt blijkt er een bende smokkelaars actief. Rechercheur Barninkhof maakt tevergeefs jacht op de bende. Als Tom iemand in het spookslot ziet - misschien wel een van de smokkelaars - lijkt niemand hem te geloven. Als Tom samen met Snuf op onderzoek uitgaat, vindt Snuf een spoor. Een spoor dat leidt naar een geheime gang...en naar de smokkelaars.

Hoofdrolspelers
Net als in de eerdere Snuf de Hond-films, wordt Snuf door verschillende Duitse herdershonden gespeeld. Ydwer Bosma (Tom), Joosje Duk (Mirjam) en Pim Wessels (Jaap) zijn de nieuwe hoofdrolspelers.

Snuf de Hond en de IJsvogel
Vanaf 15 december zendt de EO in drie delen Snuf de Hond en de IJsvogel uit. Tom, Mirjam en Snuf gaan met zeilvakantie. Het drietal vertrekt vol goede moed met 'De IJsvogel' de Friese meren op. In het eerste dorp, waar ze aanleggen, is een gezellige jaarmarkt aan de gang. Maar als ze daar Niels, Jimmy en hun hond Loebas ontmoeten, krijgt hun zorgeloze vakantie opeens een totaal andere wending. Op de markt blijken zakkenrollers actief en het lijkt erop dat Tom en Mirjam de daders zijn.

Snuf de Hond en het Spookslot op 10, 13 en 14 december en Snuf de Hond en de IJsvogel op 15, 16 en 17 december om 17.35 uur op Z@pp, Nederland 3. Op 18 december is ook de making-of, Snuf de Hond en het geheim achter de schermen te zien om 14.25 uur. Sinds 6 december zijn de eerdere delen van Snuf de Hond te zien op Z@pp.
---


Noot voor redacties

Noot voor redactie,

Ingezonden persbericht