Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Autobranden in Arnhem vermoedelijk aangestoken

Publicatiedatum: 13-12-2010 10:16:32

ARNHEM - In de Arnhemse wijk De Laar-West hebben in de vroege ochtenduren van maandag 13 december drie autobranden gewoed. De politie sluit niet uit dat ze zijn aangestoken. In alle gevallen raakte verder niemand gewond.

De eerste autobranden werden ontdekt even voor drie uur door buurtbewoners op de Vughtstraat, waar twee auto's in de vlam stonden. Terwijl de brandweer bezig was met blussen werd korte tijd later een autobrand gemeld op de Meliskerkestraat, even verderop in de wijk. Ook hier moest de brandweer eraan te pas komen om het vuur te blussen. De drie auto's zijn voor nader onderzoek afgesleept. (138717 / 138718)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Jongen (16) aangehouden na belediging agenten

Publicatiedatum: 13-12-2010 10:15:39

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft zondagavond 12 december op de Batavierenweg een zestienjarige knaap uit Dodewaard aangehouden wegens belediging van een agent. De agenten waren te hulp geroepen bij een verkeersongeval waarbij een van de bestuurder kennelijk alcohol gedronken had (zie elders op deze pagina). De jongen vond het nodig zich met een voorval te bemoeien en schold de agenten uit voor `kankerlijers'. Nadat agenten hem hadden gewaarschuwd werd hij door een van zijn vrienden ter afkoeling in een auto werd gezet. Toen hij vanuit de auto wederom beledigende gebaren maakte werd hij alsnog aangehouden. De jongen verklaarde later alcohol gedronken te hebben en betuigde spijt. Hij is na verhoor aan zijn ouders overgedragen en in afwachting van een beslissing van justitie.
(138643)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man aangehouden na aanrijding

Publicatiedatum: 13-12-2010 10:14:59

ARNHEM - Na een botsing tussen twee auto's op de Batavierenweg in Arnhem op zondagavond 12 december heeft de politie een van de bestuurders aangehouden wegens het rijden onder invloed. Bij het ongeval raakte verder niemand gewond. Een 26-jarige automobilist uit Opheusden bleek even voor zes uur op de Batavierenweg in botsing te zijn gekomen met een 45-jarige Arnhemmer. Gewaarschuwde agenten roken alcohol bij de Opheusdenaar en namen hem mee naar het politiebureau voor een ademonderzoek. Daarbij werd vastgesteld dat hij met een promillage van 1,02 achter het stuur had gezeten (bijna twee keer de norm). Tegen de Opheusdenaar is proces-verbaal opgemaakt en de man kreeg een rijverbod van enkele uren opgelegd. Een passagier van de man, een 16-jarige jongen uit Dodewaard, werd ook aangehouden omdat hij agenten tijdens hun werk beledigde.
(138645)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Onder invloed en zonder rijbewijs achter het stuur
Publicatiedatum: 13-12-2010 10:14:22

ARNHEM - Een 36-jarige automobilist uit Arnhem is zondagochtend 12 december op de Middachtensingel in zijn woonplaats door de politie aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man bleek ook geen geldig rijbewijs meer te hebben. Agenten zagen de man rond half tien rijden waarbij hij de aandacht trok doordat hij met hoge snelheid de kruising van de Middachtensingel met het Gildemeestersplein overstak. Bij controle roken de agenten alcohol waarop de Arnhemmer meemoest naar het politiebureau. Daar bleek na onderzoek dat hij met een promillage van 1,68 had gereden. Dat is ruim drie keer te veel en voor de politie reden om het rijbewijs in te vorderen. Dat bleek echter al eerder ongeldig te zijn verklaard. Tegen de Arnhemmer is proces-verbaal opgemaakt.
(138553)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053