Gemeente Aalten


Vergelijkend onderzoek rioleringszorg

Aalten scoort goed, mede dankzij u!

Stichting RIONED heeft een vergelijkend onderzoek uitgevoerd in heel Nederland. Door hieraan mee te doen geven gemeenten inzicht in de kenmerken en prestaties van hun riolering(zorg). Net als alle 430 Nederlandse gemeenten heeft ook de gemeente Aalten hieraan deelgenomen.

De afvoer van afvalwater is in Nederland vrijwel altijd probleemloos, dit geldt ook voor Aalten. Dit komt onder andere doordat inwoners uit de gemeente weinig afval en dergelijke in het riool gooien. Hiermee zorgen we samen voor een goede doorstroming van het rioolwater. Wij waarderen dit erg.

Door regelmatig inspecteren, reinigen en onderhouden van het stelsel is het technisch functioneren optimaal. Hierdoor is het aantal klachten en meldingen van storingen erg laag in vergelijking met een gemeente van dezelfde grootte en het landelijk gemiddelde. Uit het onderzoek komt naar voren dat Aalten bijna de laagste rioolheffing hanteert. Ondanks de beperkte formatie blijven de totale jaarlijkse kosten tot een minimum beperkt. We hopen dat u ons meehelpt, om de kosten ook voor de toekomst zo laag mogelijk te houden.