Portaal

Portaal bouwt centrum welzijn en vrijwilligerswerk

Op de hoek van de Weerdjestraat en Vossenstraat in Arnhem is Portaal gestart met de bouw van een centrum voor welzijn, vrijwilligerswerk en zorg. Daarnaast worden er 21 appartementen gebouwd voor cliënten van de RIBW AVV en Siza.

In het centrum vestigen zich aantal partijen die hiermee hun samenwerking en dienstverlening willen versterken. Het gaat om het Arnhems Platform voor Chronisch Zieken en Gehandicapten (APCG), Stichting Rijnstad (o.a. de Arnhemse Uitdaging, Volare, Buurtbemiddeling), de Regionale Instelling voor Beschermd Wonen Arnhem & Veluwe Vallei (RIBW AVV), Siza en Stichting Vrijwillige Inzet Arnhem (VIA). Zij gaan hun krachten bundelen door het delen van kennis en diensten. Het gebouw krijgt één voordeur, waarachter de instellingen hun kantoor houden. Daarnaast komt er een uitnodigend restaurant, waar cliënten van de instellingen gaan werken als opstapje naar regulier werk.

De 21 appartementen die Portaal bouwt voor Siza en RIBW AVV zijn bedoeld voor cliënten die vrijwel zelfstandig kunnen wonen. Op enkele momenten in de week is er begeleiding vanuit de instellingen.

Het is de bedoeling dat het nieuwe centrum in het voorjaar van 2012 haar deuren opent. Er zijn nog enkele ruimtes beschikbaar voor organisaties die ook deel willen nemen aan dit bijzondere concept.

Neem voor meer informatie contact op met Sigrid Punt, adviseur communicatie Portaal Arnhem via 06-12967601 of sigrid.punt@portaal.nl

Portaal