Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - donderdag 18 november 2010

Nieuwe buslijn tussen Station Schothorst en Leusden

Gemeente Amersfoort werkt aan de verbetering van het openbaar vervoer van en naar bedrijventerrein de Hoef. Per 13 december 2010 gaat voor een periode van drie jaar een nieuwe bus rijden tussen station Schothorst en Leusden Centrum, via de Hoef en de Wieken. Buslijn 75 stopt in Amersfoort op vier haltes op bedrijventerrein De Hoef en op een halte op de Wieken. Bus 75 rijdt van maandag tot en met vrijdag; twee keer per uur in de ochtend- en middagspits en enkele ritten rond het middaguur.

Lijn 15 vervalt
Momenteel rijdt lijn 15 met een taxibus vanaf station Schothorst over bedrijventerrein De Hoef naar bedrijventerrein Calveen. Per 13 december 2010 rijdt deze bus niet meer. De nieuwe bus 75 zal de bestaande haltes van lijn 15 op De Hoef blijven aandoen. Op station Schothorst legt gemeente Amersfoort voor lijn 75 een nieuwe halte aan op de Computerweg.

Gebruik openbaar vervoer stimuleren
Met deze maatregel wordt mensen uit Leusden, die in de Hoef werken een alternatief geboden in de vorm van een nieuwe OV-busverbinding. Hierdoor wordt een deel van de A28 en het onderliggend wegennet ontlast van auto's, voornamelijk in de spitsperioden. Vanuit het project VERDER, waarin regionale partners werken aan de doorstroming en bereikbaarheid van regio Midden Nederland, is geld beschikbaar om deze buslijn voor drie jaar te laten rijden. Als de buslijn een succes blijkt te zijn, wordt met provincie en gemeente Leusden bekeken hoe deze lijn definitief in de dienstregeling van Connexxion kan worden opgenomen. Zo werken de partners in de regio aan de doorstroming en bereikbaarheid van de regio Midden-Nederland, nu en in de toekomst (2020).

Noot voor de redactie,