Ingezonden persbericht


Gouverneur Cathy Berx roept scholen op om cyberpesten en computercriminaliteit tegen te gaan

15 december 2010 - 12 uur - provinciehuis Antwerpen

Weet u met wie uw kinderen chatten? Welke foto's en filmpjes ze googelen? Op welke sites ze een profiel aangemaakt hebben en wat ze daar uploaden? Wordt u zelf ook wel eens gespamd met hoax of phishing e-mails?

Op 15 december 2010 stelt gouverneur Cathy Berx samen met de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) van het arrondissement Turnhout het project 'pest@pen en co' voor. In eerste instantie worden infosessies georganiseerd voor leerkrachten en directies van scholen uit de provincie Antwerpen die er hun kennis over het thema zullen verfijnen. Aan de deelnemers zal gevraagd worden om als 'referentieleerkracht' hun kennis door te geven aan collega's, en hen en de ouders te sensibiliseren.

Met het project wil de gouverneur de inspanningen die de FGP Turnhout al leverde in haar arrondissement om cyberpesten en computercriminaliteit tegen te gaan, uitbreiden naar de hele provincie Antwerpen.

Programma
12u00:
Start persconferentie:

- Ingekorte presentatie over de gevaren van het internet door Kris Vandepaer, Eddie Claes en Albert Craeynest (FGP Turnhout)
- Getuigenis door Philip Brinckman (Prefect Sint-Jozefcollege Turnhout)
- Gouverneur Cathy Berx over het project
12u45:
Einde persconferentie
13u00:
Start studiedag 'pest@pen en co'
16u30:
Einde studiedag

Praktische info
wanneer:
15 december 2010 - 12 uur
waar:
Provinciehuis van Antwerpen (Auditorium), Koningin Elisabethlei 22, 2018 Antwerpen

U kan aan de persconferentie deelnemen en/of de hele studiedag volgen.