Gemeente Apeldoorn

Voorlopig geen woningbouw sportvelden Klarenbeek

De bouw van ongeveer 135 woningen op het terrein van sportclub Klarenbeek en de tennisvereniging gaat niet door. De afgelopen drie jaar is intensief onderzocht hoe de financiering van het project rond moet komen. Een lastige factor daarbij is dat de sportverenigingen eerst moeten beschikken over nieuwe faciliteiten waaronder een nieuwe sporthal. De voorfinanciering van die investeringen is in deze economische tijd moeilijk weg te halen bij financiële instellingen.

Daarnaast speelt dat er met name door de provincie aandacht is gevraagd voor de geplande hoeveelheid woningbouw in de Stedendriehoek. De provincie wil de bouw van woningen goed laten aansluiten bij de daadwerkelijke behoefte. In het dorp Klarenbeek zullen de komende jaren op andere locaties toch nog ongeveer 120 woningen worden gebouwd en die groei is voorlopig voldoende om de vraag aan te kunnen.

Het accent komt te liggen op de noordzijde van de Hoofdweg (de eerder beoogde locatie van de nieuwe sportvelden) en een locatie aan de Hessenallee.

De betrokken projectmakelaar, sportverenigingen en Klarenbeeks Belang zijn inmiddels geïnformeerd.

Einde persbericht