Nederlands bedrijf leverancier voor 's werelds grootste ijsbaanevenemt

21/10/2010 17:53

Ice-World International

Schaatsfestijn Paradice vanaf 17 december negen weken lang op Malieveld

BAARN/DEN HAAG - Het Malieveld in Den Haag wordt vanaf 17 december 2010, negen weken lang omgetoverd in de grootste aaneengesloten mobiele kunstijsbaan ter wereld. Tijdens schaatsfestijn Paradice komt er een ijsvloer van meer dan 6500 vierkante meter te liggen, met ijsbanen voor show- en ijstheater, een familie-ijsbaan, banen voor kunstschaatsen, curling en zelfs glijbanen van sneeuw en ijs.

Dit alles gelegen in een sfeervol winterdorp met diverse horecapaviljoens en verwarmde terrassen; De Stamppot, Brunotti Lounge, Bavaria Ice Café, Illy Paviljoen en diverse koek & zopies met erwtensoep, warme chocolademelk en pannenkoeken.

Het evenement streeft qua grootte in elk geval het wereldberoemde jaarlijkse ijsfestijn 'Wiener Eistraum' in Wenen voorbij, want de schaatsbanen zijn in oppervlakte ruim 1000 vierkante meter groter dan die in de Oostenrijkse hoofdstad. Vol overtuiging zetten de organisatoren van Paradice schaatsminnend Nederland zo in één klap op de wereldkaart.

De verschillende banen worden via drie meter brede 'icetracks' aan elkaar gekoppeld, zodat slootje schaatsen mogelijk is en ze één groot circuit vormen. De kunstijsbanen worden geleverd door de Nederlandse ijsbaanfabrikant Ice-World, wereldwijd de toonaangevende verhuurder van mobiele ijsbanen. Ice-World levert onder meer mobiele stadsplein-ijsbanen, ijshockeybanen, curlingbanen - dé nationale sport in Canada - en de lange afstandsijsbaan. Een bekend voorbeeld hiervan is de levering van de 5 kilometer lange ijsbaan in Biddinghuizen: Flevonice.

Bij de totale oppervlakte zijn de twee zogeheten FunSlides nog niet inbegrepen. Dat zijn glijbanen van echt sneeuw en ijs in het midden van het terrein, waar je met een rubberen band van verschillende hoogtes af naar beneden kunt glijden. Niet alleen kinderen zijn daar dol op!

Ook is er een overdekte 'evenementen' ijsbaan waar show- en ijstheatervoorstellingen plaatsvinden. Het enige paviljoen waar geen ijsvloer ligt is de gamedome, een enorme iglotent waar bezoekers en casual gamers spelletjes in een virtuele ijswereld kunnen spelen.

Een opmerkelijke sport die tijdens Paradice gedurende enkele dagen beoefend kan worden is karten op een ijsbaan. Op een speciale ijsbaan kan geracet worden met elektrische karts. Hier wordt weer een duidelijke link gelegd met het duurzame karakter wat nagestreefd wordt, aangezien alle banen enkel groene stroom gebruiken. Sinds eind vorig jaar draaien alle ijsbanen van Ice-World op stroom van Hollandse windmolens. Vanwege een gepatenteerd systeem verbruiken de opvouwbare aluminium ijsbanen bij dit project tot 40 procent minder energie dan traditionele ijsbanen.

Voor Ice-World Benelux is het evenement tevens een grote showroom voor alle mogelijke mobiele ijsbanen die het bedrijf kan leveren. Dat zijn er gemiddeld zo'n 600 per jaar.

Paradice duurt van 17 december 2010 tot en met zondag 20 februari 2011. Voor meer informatie: www.paradice.nl of www.ice-world.nl





http://www.ice-world.nl/