Circusartiesten zetten Theater Kerstcircus Ahoy op zijn kop

06/12/2010 14:36

Ahoy Rotterdam

CIRCUSARTIESTEN ZETTEN THEATER KERSTCIRCUS AHOY OP ZIJN KOP

Unieke jubileumvoorstelling in Ahoy Rotterdam

Van 17 t/m 27 december treden maar liefst 13 internationaal vooraanstaande acts op tijdens de feestelijke 40e editie van Kerstcircus Ahoy. Het grootste en oudste kerstcircus van Nederland brengt opnieuw diverse primeurs en prijswinnende artiesten. De voorstelling kent een afwisselend programma; met doldwaze clowns, prachtige dieren en adembenemende acrobatiek. Aantrekkelijk voor jong en oud. De circusnummers komen van over de hele wereld en worden speciaal voor Kerstcircus Ahoy samengesmolten tot één betoverende show. In totaal strijken er dit jaar 125 circusmensen, uit 18 landen, neer in Rotterdam om gedurende 21 voorstellingen bij Ahoy een 'circusdorp' te vormen. Een dorp dat Kerstcircus Ahoy heet!

Absolute circustop in diverse disciplines

Zo lang als Ahoy Rotterdam bestaat wordt de accommodatie in december omgetoverd tot een waar 'circusparadijs'. Producent Fernand Banning reist al vele jaren de wereld over op zoek naar optredens die binnen zijn 'formule' passen. Zodoende komen ieder jaar spraakmakende acts naar Rotterdam en behoort Kerstcircus Ahoy tot de top der wintercircussen. Het programma van dit robijnen jubileumjaar belooft wederom de crème-de-la-crème van de circuswereld. Kenmerkend voor Kerstcircus Ahoy is dat het programma rekening houdt met de verschillende wensen in een gezin en zowel jonge kinderen als opa en oma aanspreekt. "Het is de kunst om te blijven vernieuwen, meegaan met de tijd, maar toch trouw te blijven aan het bekende. Sensatie en humor moeten worden afgewisseld met verrassing en verwondering. Kerstcircus Ahoy kent een hoog percentage terugkerende bezoekers. Daar ontleen ik het bewijs aan dat de voorstellingen elk jaar weer aan de verwachtingen voldoen." Aldus Banning.

Programma vol verrassingen

Tot de meest spectaculaire circusnummers die dit jaar bij Kerstcircus Ahoy te zien zijn hoort o.a. de Florian Richter Troupe uit Hongarije. Alleen al het optreden van deze, met de Gouden Clown van het prestigieuze Circusfestival van Monte Carlo bekroonde, ruitergroep is een bezoek aan Rotterdam waard. Ook wordt er reikhalzend uitgekeken naar het optreden van Clara Ruiz. Met haar 'upside down' nummer zal zij het Ahoy Theater letterlijk op zijn kop zetten. Ronduit fenomenaal is de act van deze Braziliaanse dame die niet alleen de piste, maar ook het plafond betreedt. Daarnaast wist Banning de Beijing Acrobatic Troupe vast te leggen die een nieuwe dimensie geeft aan mastenacrobatiek. De olifanten van Elvis Errani zullen Ahoy, voor hun even spectaculaire als indrukwekkende nummer, de tweede maal in hun carrière vereren met een bezoek. Men zou de olifanten die al eens eerder optraden kunnen herkennen, maar niet hun act. En zo is de voorstelling typisch Kerstcircus Ahoy, zoals het publiek dat van de afgelopen 40 jaar kent, maar toch telkens weer helemaal nieuw.

Kaartverkoop en toegangsprijzen

Kaarten zijn verkrijgbaar bij de Kassa van Ahoy (ma. t/m vr.: 10.00 - 16.00u. en za. 9.00 - 13.00 u.) of telefonisch. 0900 235 2469 (euro 0,45 p.m.), de grotere postkantoren en VVV-kantoren, de GWK's, Free Record Shop en overige landelijk bekende voorverkoopadressen. Telefonisch via Ticket Service Nederland, tel. 0900 300 1250 (euro 0,45 p.m.) of via www.kerstcircus.nl.

Kijk voor meer informatie en toegangsprijzen op www.kerstcircus.nl

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.kerstcircus.nl