Gemeente Hoogeveen

Riegshoogtendijk nog niet klaar

17 december 2010 - Er zijn fouten gemaakt bij de planning van het werk en vervolgens bij het aanleggen van de middengeleiders op het kruispunt Riegshoogtendijk en Krakeelsedijk.
De middengeleiders zijn te hoog geworden, waardoor dit problemen oplevert voor vrachtwagens die de kruising willen passeren. Gemeente en de aannemer zijn hiermee te kort geschoten in de afspraken die met Plaatselijk Belang Hollandscheveld zijn gemaakt. De kruising zou voor de kerst klaar zijn, maar nu moeten de middengeleiders nog worden aangepast. " Met Plaatselijk Belang Hollandscheveld hebben we goede afspraken gemaakt en ze hebben ook een zeer constructieve bijdrage geleverd in de planvorming. Het is dan ook erg vervelend dat er door de aannemer en de gemeente fouten zijn gemaakt, zeker gezien de geschiedenis van deze kruising. Dit had niet mogen gebeuren!", zegt wethouder Tiens Eerenstein.

Zo snel mogelijk aanpassen

De band om de middengeleiders is te hoog aangelegd door de aannemer. Dit leidt tot de problemen voor vrachtwagens. Op het aanleggen van de middengeleiders heeft de gemeente onvoldoende controle uitgevoerd. De kruising is echter nog niet opgeleverd. Daarom gaan gemeente en aannemer nu aan de slag om de kruising zo snel mogelijk weer aan te passen. Hoelang dit gaat duren is mede afhankelijk van het winterse weer. Op dit moment worden de werkzaamheden daardoor belemmerd. "Daarbij is ook te betreuren dat, door misverstanden, het fietspad langs de westzijde van de Riegshoogtendijk, tussen Hollandscheveld en deze kruising, nu pas in het voorjaar geasfalteerd kan worden", aldus wethouder Tiens Eerenstein.