Sfeervolle start Gouda bij Kunstlicht

17/12/2010 10:23

Grand Canyon

Gouda maakt zich op voor een feestelijke decembermaand met het spectaculair aangelichte Stadhuis als stralend middelpunt.

Vanaf vandaag, 17 december, is de Goudse Markt met daarop het monumentale Stadhuis ruim 2 weken het decor voor de vele bezoekers van de sfeervolle binnenstad. De gehele kerstvakantie bruist de stad van de activiteiten en biedt het een divers en kleurrijk winterprogramma voor jong en oud. De organisatie van dit steeds groter groeiende evenement verwacht weer zo'n 60.000 bezoekers.

Wisselende lichtprojecties Stadhuis

De Mexicaanse kunstenares Ghiju Díaz de León verzorgt dit jaar de ontwerpen voor de aanlichting van het Stadhuis. Haar inspiratie heeft geleid tot een gevarieerd aanbod van kleurrijke en gedetailleerde afbeeldingen, waarbij de architectuur van het Stadhuis uitstekend tot haar recht komt. De ene afbeelding is sprookjesachtig, terwijl de ander juist als een statige projectie kan worden bestempeld. Om de drie 3 minuten transformeert het Stadhuis aan alle vier de zijden en ondergaat het een complete gedaanteverwisseling.

Het Aangelichte Stadhuis is een onderdeel van het evenement 'Gouda bij Kunstlicht'. Voor het zesde jaar vinden in de historische binnenstad van Gouda verschillende evenementen plaats. Zo worden ook de 24 glas-in-loodramen in de langste kerk van Nederland, de Sint-Janskerk (123 mtr), van binnen Uitgelicht. Hierdoor worden de details van de ramen op bijzondere wijze weergegeven. Op tal van andere mooie plekjes kunnen de bezoekers zich laten verrassen door sfeervolle lichtprojecties. De diverse winterevenementen (waaronder uiteraard ook een grote ijsbaan) maken het bezoeken van Gouda tijdens de kerstperiode meer dan waard!

Voor meer informatie kijk op www.goudabijkunstlicht.nl

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.goudabijkunstlicht.nl