Politie Hollands Midden

Leiden - Politieagente in het gezicht geslagen

Leiden, 17-12-2010 o Politie Hollands Midden heeft een 18-jarige vrouw uit Leiden aangehouden nadat zij op donderdag 16 december rond 23.30 uur een politieagente in haar gezicht sloeg. Later bleek ook een jongen van 15 jaar voor de bioscoop aan de Steenstraat mishandeld te zijn. Zowel de agente als de jongen hebben aangifte gedaan.

De politieagente was ter plaatse op de Beestenmarkt nadat er een melding was binnengekomen dat een grote groep aan het vechten was. Op de Beestenmarkt zag zij een vrouw die aan het schreeuwen was en tegen een raam van een bedrijfspand aan sloeg. Twee andere vrouwen probeerden haar te kalmeren. De agressieve vrouw, een 20-jarige Leidse werd aangehouden en verzette zich hiertegen. De twee vrouwen probeerden tijdens de aanhouding bij haar te komen. De politieagente hield de twee op afstand door hen een duw te geven. Eén van de vrouwen, de 18-jarige Leidse, probeerde nogmaals bij de 20-jarige te komen en werd weer op afstand gehouden. Hierbij sloeg zij de agente in haar gezicht. Zij werd direct aangehouden.

Later werd duidelijk dat de 20-jarige vrouw eerder ruzie had gehad voor de bioscoop aan de Steenstraat. Zij heeft daarbij een 15-jarige jongen uit Alphen aan den Rijn geslagen. Hij heeft aangifte gedaan. De jongen verklaarde dat hij die avond met twee vrienden naar de bioscoop ging. In de zaal zat achterin een groep van acht vrouwen die met lege flessen en eten gooide. De jongen gooide op een gegeven moment een fles terug. Na de voorstelling kwam iemand uit de groep naar de jongen en vroeg wat zijn probleem was. Hij ontkende een probleem te hebben en werd geslagen door de vrouw. Hij duwde haar weg, waarna hij geschopt en geslagen werd door de groep. Dit ging door toen de jongen uiteindelijk op de grond viel. Hij wist weg te komen, maar werd even later door de 20-jarige vrouw met een blikje in zijn gezicht geslagen. Vlak hierna zag de jongen dat de vrouw door de politie aangehouden werd. De twee vrouwen zijn meegenomen naar het politiebureau en de politie maakt proces-verbaal tegen hen op.

Geweld tegen politie niet getolereerd Politie en Openbaar Ministerie pakken geweld tegen politieambtenaren serieus aan. Het Openbaar Ministerie eist conform bepaalde richtlijnen een zwaardere straf tegen de betreffende verdachte. Ook wordt meer schadevergoeding geëist.