Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.00 uur

Utrecht, 17-12-2010

Alcoholcontrole

UTRECHT Donderdagavond tussen 22.30 en 00.45 uur hielden agenten een alcoholcontrole op de Daalsetunnel. Bij deze controle werden vijf bekeuringen uitgedeeld, waarvan twee personen werden bekeurd omdat zij teveel gedronken hadden, namelijk 240 en 250 ug/l. En één persoon omdat deze niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. In totaal werden 200 personen gecontroleerd.

Inbreker op heterdaad betrapt

UTRECHT In de nacht van donderdag op vrijdag werd een inbreker aangehouden, nadat hij op heterdaad betrapt was door de bewoners.

Rond 00.55 uur betrapte een bewoner van een woning aan de Vechtdijk een inbreker op heterdaad, hij alarmeerde de politie en deze gingen op zoek naar de man. De 37-jarige man uit Utrecht werd niet veel later aangetroffen in de buurt van de woning. Hij is aangehouden op verdenking van inbraak en diefstal, hij is ingesloten voor verhoor en tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Autokrakers aangehouden

DE MEERN In de nacht van donderdag op vrijdag kon de politie drie autokrakers aanhouden dankzij een oplettende burger.

Rond 03.10 uur kreeg de politie een melding binnen over een autokraak aan de Drecht. Drie personen zouden navigatiesystemen uit autos hebben gestolen, en er vervolgens vandoor zijn gegaan in een busje. Agenten zochten de omgeving af, en troffen op het 24 Oktoberplein een busje aan met drie inzittenden. De mannen van 19 en 17 jaar uit Utrecht en De Meern hadden in hun auto verschillende navigatiesystemen en andere van diefstal afkomstige goederen liggen. Zij zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor, tegen hen wordt proces verbaal opgemaakt.

Getuigenoproep; beroving

UTRECHT Donderdagavond werd een meisje van haar telefoon beroofd op de Johan Wagenaarkade.

Rond 19.45 uur zat een 16-jarig meisje uit Zeist samen met een vriendin op de Johan Wagenaarkade. Ze werden benaderd door drie mannen die hen vroegen om een sigaret. Toen de meisjes weigerden begonnen de drie mannen het te treiteren. Eén van de mannen sloeg het 16-jarige meisje, waar door haar telefoon op de grond viel. De man pakte hem op en het drietal ging ervandoor richting de Lessinglaan. De meisjes hebben nog geprobeerd de jongens te volgen, maar raakten hen kwijt.

Van de daders is een summier signalement bekend:

Drie mannen van Noord-Afrikaanse afkomt, 16-18 jaar oud, tussen de 1.70 en 1.75 meter lang met een normaal postuur.

Dader 1 heeft een smal gezicht en kort zwart haar dat aan de zijkanten was opgeschoren, hij was gekleed in een korte zwarte jas met een hoge kraag en een donkere spijkerbroek.

Dader 2 droeg een lange wit/beige jas tot op zijn heupen, een donkere spijkerbroek en had een zwarte capuchon over zijn hoofd getrokken.

Dader 3 had zwart haar met een slag erin, hij droeg een zwarte glimmende jas tot op zijn middel met op de rug twee dunnen witte horizontale lijnen en hij droeg een zwarte matte broek.

De politie heeft de beroving in onderzoek en roept getuigen op zich te melden. Met informatie kunt u contact opnemen via 0900 88 44 of anoniem via 0800 7000.