Gemeente Renswoude


Huidige college Renswoude gaat nog 4 jaar door

In Renswoude zijn het CDA en de SGP het eens geworden over een nieuw collegeprogramma. De partijen, samen goed voor zeven van de elf zetels, hebben dit vandaag bekend gemaakt. De beoogde wethouders Didi Dorrestijn-Taal (CDA) en Dick Vlastuin (SGP) hebben de afgelopen vier jaar ook samengewerkt binnen het college.

Na de gemeenteraadsverkiezingen op 24 november jl. bleef de verdeling van de raadszetels gelijk aan vier jaar geleden. Bij de coalitiebesprekingen werd al snel duidelijk dat CDA en SGP de samenwerking wilden continueren.

Aan het nieuwe collegeprogramma met als titel `Samenleving aan zet' ligt de visie ten grondslag waarin verantwoordelijkheid, vertrouwen en verbinding een belangrijke rol spelen. De collegepartijen vinden dat Renswoude prima zelfstandig kan functioneren en zullen zich inzetten om deze lijn te continueren.

Grote bezuinigingen staan niet concreet op stapel, wel zal er een discussie in de raad gevoerd worden om handen en voeten te geven aan het terugleggen van verantwoordelijkheden in de samenleving. Aan het Dorpshart (Centrumplan) zal hard worden doorgewerkt, de nieuwbouw van basisschool "De Borgwal" staat hoog op het lijstje evenals het verder ontwikkelen van nieuwbouwwijk Beekweide.

Op 3 januari 2011 wordt de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd. In deze openbare vergadering worden ook de wethouders gekozen en het collegeprogramma gepresenteerd.