VU medisch centrum

Het jaar van Marijke Dericks: 'Onze inspanningen hebben vrucht afgeworpen'

16 december 2010

Marijke Dericks is hoofd van PAOG cursus- en congresorganisatie. 2010 was voor haar en haar medewerkers een bijzonder jaar. PAOG organiseerde niet alleen veel bijzondere cursussen en congressen, maar zette zichzelf ook beter op de kaart.

Foto: Mark van den Brink "Onze afdeling is volop in ontwikkeling", zegt Marijke Dericks trots. "Het afgelopen jaar hebben we er hard aan gewerkt om de bekendheid van PAOG in VUmc te vergroten en dat is aardig gelukt. We hebben ons zelf op verschillende momenten laten zien in de organisatie. Dat hebben we bijvoorbeeld gedaan met een klanttevredenheidsonderzoek en met het uitdelen van paaseitjes door het hele ziekenhuis. Dit soort acties heeft eraan bijgedragen dat het aantal aanvragen voor cursussen en congressen uit de hele organisatie behoorlijk is toegenomen."

Hoogtepunt
Een van de hoogtepunt in 2010 was de publieksdag 'Kijken naar kijkoperaties'. PAOG organiseerde die voor de afdeling heelkunde, ter gelegenheid van de oratie van afdelingshoofd professor Bonjer. Twaalfhonderd bezoekers konden in de Amstelzaal live meekijken met een aantal bijzondere operaties, zoals een niertransplantatie en een maagverkleining. "Het is een VUmc-brede publieksdag geworden, waar verschillende disciplines binnen de organisatie bij betrokken waren. Ook dit heeft weer geleid tot nieuwe aanvragen bij ons." Het hele jaar door organiseerde PAOG een groot aantal bijzondere cursussen en congressen. Daarbij is de afdeling niet verantwoordelijk voor de inhoud, maar wel voor alles er omheen. "Voor P&O hebben we bijvoorbeeld het VUmc-brede symposium 'Dienend leiderschap en interculturalisatie' georganiseerd. We verzorgen verder onder andere alle logistiek rondom 'Docentprofessionalisering', zoals de folders, de marketing, de inschrijving en het boeken van de zaal. Mooi is natuurlijk ook dat we steeds meer jaarlijkse terugkerende evenementen hebben, zoals het Verpleegkundigensymposium, de Kinderartsenweek en diverse cursussen. Voor mij is dat een erkenning voor het professionele werk dat wij leveren."

Groei
Al met al kijkt Dericks met genoegen terug op het afgelopen jaar. "We hebben als afdeling echt een groei doorgemaakt. Onze inspanningen om te professionaliseren en onze naamsbekendheid te vergroten hebben duidelijk vrucht afgeworpen. Dat geeft een goed gevoel. Ik verheug me nu al op de grote internationale congressen, cursussen en andere evenementen die voor 2011 op de agenda staan. Als ik kijk naar wat er op de planning staat in het nieuwe jaar, zie ik dat de ingezette groei zich goed doorzet. Mensen mogen overigens zeker bij ons aankloppen voor nieuwe projecten."

Jeroen Kleijne
bron: Tracer