Gemeente IJsselstein


Nieuw convenant Hulp bij het Huishouden Wmo zorgt voor kwaliteit

Maandag 13 december heeft de gemeente IJsselstein het convenant Hulp bij het Huishouden getekend met acht zorgaanbieders. Het convenant is flexibel. Dat betekent dat tijdens de looptijd van vijf jaar zorgaanbieders in- en uit kunnen treden. Ook kan het tussentijds aangepast worden aan nieuwe zorgontwikkelingen en zijn tarieven onderhandelbaar als deze niet meer haalbaar blijken. Wethouder Van Beukering ondertekende het convenant; "De gemeente maakt hiermee een belangrijke kwaliteitsslag. De kwaliteit en continuïteit in de uitvoering is gewaarborgd."

De acht zorgaanbieders waarmee het convenant is afgesloten zijn Axion Continu, Ewoud Gasthuis, Careyn HZ, PrivaZorg, Rivas Zorggroep, TSN, Tzorg en ZuweZorg. De gemeente is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Hulp bij het Huishouden. Omdat de raamovereenkomst uit 2007 dit jaar afloopt, is het afgelopen jaar gewerkt aan de totstandkoming van een nieuw convenant.

Dit is gebeurd volgens het bestuurlijke aanbestedingsmodel. Dat wil zeggen in samenwerking met de zorgaanbieders en met optimaal gebruik van input cliëntenraden. Voordeel van deze procedure is dat de gemeente zelf partijen uitnodigt om de inhoud van de voorziening door te spreken en met hen aan afspraken werkt om een goede voorziening tegen een goed tarief te ontwikkelen.