Watersportverbond - KNWV

Medemblik sluit drie weken en kijkt terug op 2010

vrijdag 17 december 2010

Het International Sailing Center Medemblik (ISCM) is vanwege de winterperiode gesloten van 18 december tot en met 9 januari 2010. Een mooi moment om even terug te kijken naar een succesvol 2010!

Medemblik in de winter De wedstrijdkalender van het ISCM was in 2010 goed gevuld met allerlei mooie evenementen van K.Z. & R.V. Hollandia, KNZ&RV uit Muiden en WVS Bestevaer, zoals het klassekampioenschap Laser SB3, de ONK Aken en de United 4.

Paralympische klassen
Ook kunnen we zeker zeggen dat het WK in de Paralympische Klassen (IFDS Worlds) een succesvol evenement was voor de Nederlanders in 2010. Tijdens dit evenement in Medemblik werd Thierry Schmitter
wereldkampioen in de 2.4mR-klasse, maar ook in de Sonarklasse was er Nederlands succes. Udo Hessels, Marcel van de Veen en Mischa
Rossen werden wereldkampioen in de Sonar.

Regatta en ONK
Maar er waren nog meer successen in Medemblik te vieren. Marit Bouwmeester werd eerste in de Laser Radial-klasse tijdens de Delta Lloyd Regatta. Steven werd eerste in de 470-klasse tijden het Delta Lloyd ONK. Ook Roelof Bouwmeester had dit evenement succes en werd eerste in de klasse ONK Laser. Dorian werd eerste in de RS:X-klasse.

Trainingslocatie
In 2010 was het ISCM voor de Watersportverbond Talentploeg de
uitvalsbasis. Tijdens 42 weekenden werd vele trainingsuren gemaakt. Ook voor de Delta Lloyd Kernploeg is Medemblik nog steeds een standaard trainingslocatie.

Mooi 2011
Dit alles was alleen mogelijk met alle hulp van de vrijwilligers. Sinds halverwege het jaar werden zij bijgestaan door een nieuwe manager ISCM, Carlijn Botterweg. Met dit mooie jaar in het achter de rug sluit het centrum de komende weken vanwege het winterweer (zie bovenstaande foto van paar weken terug) tot en met 9 januari de deuren. Op een mooi 2011!