Politie IJsselland

Meerdere aanrijdingen op de A32

Willemsoord, 17-12-2010

Op donderdagavond 16 december omstreeks 21:20 uur kreeg de politie een melding dat er een auto tegen de vangrail was gereden op de A32. Ter plaatse bleek er een auto tegen de vangrail en een auto in de berm te staan. Beiden waren door gladheid van de weg af gegleden. De auto die tegen de vangrail stond, stond gedeeltelijk op het wegdek van de linker rijbaan. Daarom werd door de politie het dienstvoertuig met zwaailichten op de linkerrijbaan geplaatst. Beide bestuurders van de autos die van de weg waren geraakt, een 33-jarige vrouw uit de gemeente Stellingwerf en een 27-jarige man uit Drachten, waren uit hun voertuigen en stonden in de berm.

Vervolgens werd door de politie de snelheid van het verkeer verminderd. Vervolgens werd geprobeerd om de auto die op het linkerwegdek stond zo snel mogelijk van de weg te krijgen. Hiervoor werd het verkeer op de A32 door de politie stil gezet. Een aantal bestuurders had dit echter te laat in de gaten en zij schoten links en rechts voorbij de stilstaande voertuigen. Een auto remde fors maar schoot door en reed tegen de politie-auto aan die op de linkerrijbaan stond en schoot vervolgens tegen een op de rechterrijbaan staande auto aan en schoot door naar de berm. De auto reed in de richting van een van de agenten die in de berm stond. Deze zag het aankomen en wist door tijdig weg te springen erger te voorkomen. De bestuurder van de doorgeschoten auto, een 60-jarige man uit de gemeente Kollumerland was buiten bewustzijn. Eerste hulp werd verleend door de 27-jarige man uit Drachten en een medewerker van de Koninklijke Marechaussee. Na enige minuten kwam de bestuurder van de auto weer bij en deze werd door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De 33-jarige vrouw uit de gemeente Stellingwerf werd ook voor onderzoek met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Ook vond er op de rechterrijbaan van de A32 later op de avond (ca. 22:30 uur) nog een eenzijdig ongeval plaats. Een bestuurder raakte, vermoedelijk door de gladheid, met zijn auto van de weg en belandde in de bosjes van het talud. In totaal vier autos moesten worden afgesleept. Om 23.15 uur kon de A32 weer worden vrijgegeven.

(2010117883)

(2010117907)

(2010117884)