Gemeente Sneek


Beweegkriebels

Maandag 13 december hebben de eerste 16 deelnemers de cursus Beweegkriebels afgesloten met een certificaat. De training Beweegkriebels is bestemd voor groepsleiding die werkt op een kinderdagverblijf of een peuterspeelzaal. In de training, die bestaat uit 4 bijeenkomsten, wordt geleerd hoe je een op de leeftijd van de kinderen afgestemd, speels beweegaanbod kunt aanbieden. Er worden vaardigheden aangeleerd om aantrekkelijke en speelse beweegactiviteiten op te zetten en uit te voeren met kinderen van 0 - 4 jaar.

Beweegkriebels wordt georganiseerd door de Gemeente Sneek in het kader van het Nationaal Actieplan Sport en Bewegen (NASB). Vanaf 2010 neemt de gemeente Sneek hieraan deel. Doelen van het NASB zijn om de inwoners van de gemeente te stimuleren om meer te gaan bewegen, overgewicht verminderen en een gezonde leefstijl te bevorderen. Door verschillende ontwikkelingen zoals talloze mogelijkheden met computer, televisie en ongezonde voeding verandert de leefstijl van veel kinderen. Kinderen zitten steeds vaker en langer en spelen minder buiten. Toch is bewegen erg belangrijk voor de ontwikkeling van het kind, voor de gezondheid en later voor het behouden van een actieve leefstijl.

Er is heel veel belangstelling voor de training. Daarom worden in de maanden januari en februari nog 2 trainingen georganiseerd. Dan beschikken bijna alle kinderdagverblijven en peuterspeelzalen in Sneek over één of meer leidsters die de training Beweegkriebels hebben gevolgd.

(bewegingskriebels 430.jpg)

Op de foto de eerste 16 cursisten die de training hebben afgesloten met een certificaat.