Gemeente Zoetermeer

Coulanceregeling voor aanvragers Subsidie Maatwerkadvies

bloem uit logo

In oktober wees de gemeente Zoetermeer haar inwoners op de mogelijkheid om tot 31 december 2010 gebruik te maken van de landelijke subsidie Maatwerkadvies. De plotselinge uitputting van deze subsidiemogelijkheid voor maatwerkadviezen zorgde voor een onaangename verrassing voor de inwoners die van deze subsidie gebruik willen maken en voor de gemeente.

De gemeente wil niet dat de betreffende inwoners hier de dupe van worden. Daarom is een coulanceregeling vastgesteld voor inwoners die vóór 24 november 2010 een maatwerkadvies lieten uitvoeren in de veronderstelling dat zij subsidie zouden ontvangen. Eén van de voorwaarden is dat van Agentschap NL een afwijzende beschikking is ontvangen, waarin wordt aangegeven dat het subsidieplafond is bereikt en om die reden de aanvraag is afgewezen.

De tegemoetkoming betreft een vergoeding van de kosten voor het maatwerkadvies, tot een bedrag van maximaal EUR 200,- De overige voorwaarden waaraan inwoners moeten voldoen om voor de regeling in aanmerking te komen, staan op www.zoetermeer.nl/duurzaam zoetermeer (onder het kopje "voor Zoetermeerders")

De gemeente heeft hoge ambities met betrekking tot CO2-reductie en energiebesparing in de bestaande bouw. In het collegeprogramma wordt hieraan ook specifiek aandacht besteed. Het opstellen van maatwerkadviezen is hierbij een belangrijk ondersteunend instrument. De gemeente blijft zich om die reden inspannen om alsnog gelden van het Rijk te ontvangen.