Gemeente Zoetermeer

Drie maal aanbesteding: Onderhoud openbaar gebied

Stadhuis

Op 16 december ondertekende wethouder Patrick van Domburg (wijk- en buurtbeheer) contracten met drie aannemers. Hiermee wordt voor drie jaar het onderhoud van het openbaar gebied in Rokkeveen, de recreatiegebieden en de wegbermen langs de hoofdwegen en in het centrum van Zoetermeer geregeld.

Daarnaast ondertekenden twee aannemers, onder toeziend oog van wethouder Edo Haan (sociale zaken), een detacheringsovereenkomst met DSW. Dit bedrijf detacheert medewerkers voor een deel van de werkzaamheden bij de aannemingsbedrijven die voor het onderhoud van het openbaar gebied verantwoordelijk zijn.

De drie partijen die het onderhoud van het openbaar gebied gaan verzorgen zijn Van der Spek voor het wijkonderhoud in Rokkeveen, Ballast Nedam voor het onderhoud recreatiegebieden en Van der Voort & Gravesteyn voor het maaien van de bermen langs de hoofdwegen en in de wijk Centrum. Onderhoud van openbaar gebied houdt onder andere in het groenonderhoud, het vegen van de straten, legen van afvalbakken en dergelijke.

De gemeente stimuleert de inzet van medewerkers van DSW bij deze werkzaamheden. Deze mensen staan vrijwel altijd verder af van de reguliere arbeidsmarkt. En voor mensen die bij voorkeur in Zoetermeer wonen, is dit een goede oplossing.