Gemeente Eijsden

Oplevering Brede school

Burgemeester M.H.E. Pelzer overhandigd de 16e defibrillator aan Marianne Meessen van woningstichting Servatius

Oplevering

Op 16 december 2010 werd de volledig nieuw gebouwde brede school `Op de Cour' opgeleverd.

De school vormt samen met de partners de Brede School in de gemeente Eijsden. Na een jaar van bouwen en voorbereidingen voor de inhoudelijke samenwerking, wordt samen met collega's en gebruikers van deze "trots van de gemeente Eijsden" dit nieuwe multifunctionele complex in gebruik genomen. Na de kerstvakantie zullen ook de scholen hun intrede doen.

Defibrillator

De burgemeester van Eijsden M.H.E. Pelzer heeft een defibrillator (AED) overhandigd aan de eigenaar, eerste gebruiker en tevens ook beheerder Marianne Meessen van woningstichting Servatius. De gemeente heeft onlangs 15 defibrillatoren geschonken aan diverse verenigingen en accomodaties.

Het bestuur van de gemeente Eijsden wenst alle gebruikers veel plezier en een mooie toekomst met het in gebruik nemen van `Op de Cour'.

Multifunctionele accommodatie

De brede school is het kloppende hart en de ontmoetingsplek van de nieuwe wijk Poelveld. Naast de basisscholen Tangram en Cramignon zijn MIK Kinderopvang, peuterspeelzaal Roelekeboel, de bibliotheek, de GGD, Groenekruis Domicura, Trajekt en Servatius in het gebouw gehuisvest. Ook kunnen verenigingen gebruik maken van het gebouw.

De naam

Begin dit jaar riep Servatius inwoners van Eijsden op een passende naam te bedenken voor dit multifunctionele gebouw. Op dit verzoek kwamen zo'n 60 reacties binnen. Een jury, bestaande uit afgevaardigden van de gebruikers en enkele leerlingen, koos uiteindelijk voor de naam `Op de Cour'. De Cour heeft twee betekenissen. "Het betekent zowel speelplaats als binnenplaats van oude boerderijen in Eijsden", aldus mevrouw Cremer bedenker van de naam.

Centrumplan Eijsden

De brede school Poelveld is een belangrijk onderdeel van het Centrumplan Eijsden. De eerste fase werd deze zomer afgerond met de oplevering van Zorgcentrum De Bron. Appartementencomplex Bakvliet was al eerder dit jaar opgeleverd.