Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 17-12-2010

Politie doet onderzoek naar steekpartij bij familieruzie

TILBURG: De politie kreeg donderdagavond 16 december 2010 om 19.40 uur melding van een steekpartij in de Martinitorenstraat. In een woning was een 36-jarige man neergestoken, vermoedelijk door een familielid. Het slachtoffer werd direct per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij op de intensive care werd opgenomen. Zijn toestand is ernstig.

De dader ging er na de ruzie en het steekincident vandoor. De politie heeft sterke aanwijzingen dat het om een familielid van het slachtoffer gaat. Er is langere tijd vergeefs naar de verdachte gezocht. Wel werd een 33-jarige man uit Tilburg, aangehouden op verdenking van
betrokkenheid bij het incident. Ook hij is familie van het slachtoffer. De auto waarin hij reed is in beslag genomen. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De politie verrichtte sporenonderzoek in de woning waar het slachtoffer werd aangetroffen.

Overval in Tilburgse woning

TILBURG: De politie onderzoekt een gewapende overval in een woning aan de Frans de Basstraat. De overval werd donderdagavond 16 december 2010 omstreeks 18.20 uur gepleegd. Het 52-jarige slachtoffer sprak rond
21.45 uur toevallig passerende agenten aan. In gebrekkig Engels/Duits vertelde hij dat hij in zijn woning was overvallen. Hij was daarbij niet gewond geraakt. Volgens het slachtoffer waren er twee onbekende mannen zijn woning binnengekomen. Nadat ze hem hadden gekneveld, waren de daders er vandoor gegaan met geld en de pinpas van het slachtoffer. Het slachtoffer had pas na twee uur kans gezien om zichzelf te bevrijden. Op basis van zijn aangifte stelt de politie een nader onderzoek in.
De man vertelde dat hij in goed vertrouwen de voordeur had opengedaan omdat hij veronderstelde dat er een pakje voor hem werd afgeleverd. Het slachtoffer verklaart dan ook dat zijn belagers in TNT-jassen of jassen die daar sterk op lijken gekleed waren. De politie onderzoekt de zaak en roept eventuele getuigen op om zich via 0900 88 44 te melden. Meldingen kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 17-12-2010 15:30 | © Regio Midden en West Brabant |