Politie Zaanstreek-waterland

Verdachten van overval en inbraak aangehouden

Zaandam, 17-12-2010 o De politie heeft dinsdag 14 december twee Zaandammers van 17 en 18 jaar aangehouden op verdenking van het plegen van een overval en een inbraak. Hiermee denkt de politie de overval op bloemist De Albatros en een inbraak bij sportcomplex Zaanlandia te hebben opgelost. Twee andere mannen van 18 en 20 jaar, uit Zaandijk en Zaandam, zijn aangehouden wegens heling.

Tips na opsporingsprogramma

Vrijdag 15 oktober drongen twee gemaskerde mannen tegen sluitingstijd bloemist de Albatros binnen aan de Brigantijnstraat in Zaandam. De winkeldeur stond open en de twee renden zo naar binnen. Een van de overvallers pakte de 21-jarige medewerkster vast en sleurde haar naar de kassa. Onder bedreiging van een vuurwapen moest zij de kassalade leeghalen. De andere overvaller haalde ook geld uit de kassalade. Korte tijd later verlieten ze de winkel en vluchtten in onbekende richting. De recherche onderzocht de zaak en kwam de verdachten op het spoor. Mede dankzij een item in het opsporingsprogramma Ter Plaatse, van RTV-NH. In een box bij een woning van een van de verdachten werd een grote hoeveelheid gestolen goederen gevonden. Een aantal van deze goederen was op 5 december gestolen bij sportvereniging Zaanlandia aan de Karel Lotsylaan in Zaandam.

Voorgeleiding rechter-commissaris

De twee hoofdverdachten ontkennen te maken te hebben met de overval en de inbraak. De overvallers zijn in verzekering gesteld en worden vrijdag 17 december voorgeleid aan de rechter-commissaris. De twee helers zijn op last van justitie heengezonden maar blijven verdacht. De recherche onderzoekt of er nog meerdere inbraken te linken zijn aan de twee verdachten.